Amerika Vizesi

Amerika vizesi, Amerikaya nasıl vize alınır? Amerika vizesi için hangi evraklar gereklidir?

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
Amerika Vizesi
Amerika vizesi, Amerikaya nasıl vize alınır?  

Amerika seyahati gerçekleştirecek tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları seyahatleri öncesinde pasaport kategorisi farketmeksizin Amerika vize işlemlerini başlatmalıdırlar. Amerika seyahatinde bulunacak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Amerika vizesi alarak seyahat etmeleri zorunludur. 


Amerika Vize

Türkiye Cumhuriyeti Umuma Mahsus Pasaport (Bordo), Türkiye Cumhuriyeti Hususi Pasaport (Yeşil) Türkiye Cumhuriyeti Hizmet Pasaportu (Gri) ve Türkiye Cumhuriyeti Diplomatik Pasaport (Siyah) sahibi tüm kişiler A.B.D’yi ziyaret edecek T.C. vatandaşlarının ya da Türkiye’de uzun süreli ikamet izni (oturum izni) sahibi yabancıların, Amerika vizesi işlemleri için Ankara Amerika Büyükelçiliği, İstanbul Amerika Başkonsolosluğu ya da Adana Amerika Konsolosluğu’na vize müracaatında bulunmaları gerekmektedir. Amerika vize başvuru sahibinin seyahat planlarının aksamaması için Amerika vize işlemlerine başlamak için ideal tarih, Amerika'ya muhtemel seyahat tarihinden en az 6-8 hafta öncedir.

Amerika vize işlemlerinde bulunacak kişiler, “Amerika Göçmen Olmayan Vize” statüsünde başvuru yapmalıdırlar. Amerika Konsolosluğu Göçmen olmayan Amerika vizeleri ile başvuru sahibine Amerika’da, ziyaret, eğitim veya çalışma amacıyla geçici kalma hakkı tanır. Amerika vize kategorisi başvuru sahibinin seyahat amacına göre: Diplomatik ve Resmi Vize, Turizm Vizesi, İş Amaçlı Vize, Transit Geçiş Vizesi, Öğrenci ve Değişim Programı Vizesi, Geçici Çalışma Vizesi olarak farklılık gösterebilmektedir. Ancak bütün göçmen olmayan vize başvuru sahipleri (yaş kategorisi ne olursa olsun) DS-160 Göçmen Olmayan Vize Başvuru Formunu doldurmakla yükümlüdür.

Amerika Vizesi İçin Gerekli Evrakları Öğrenmek yada vize başvurusunda bulunmak için firmamız ile iletişime geçiniz..