Beypazari Eskişehir Fotoğrafçılık Turu

Kadraj Fotoğraf topluluğu etkinliğidir. Sınırlı sayıda yer.. Acele edin! Bu fırsat kaçmaz.

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
Beypazari Eskişehir Fotoğrafçılık Turu
Eskişehir Beypazarı
Kadraj Fotoğraf Topluluğu Etkinliğidir

Tur Programı

1. Gün: İzmir - Beypazarı
Değerli misafirlerimiz, sizleri 22.30 Bostanlı İskele Önü Duraklar - 23.00 Konak Vapur İskelesi Otoparkı - 23.30 Bornova Ege Üniversitesi Kampüsü Önünden alarak gece yolculuğumuza başlıyoruz.


2. Gün: Beypazarı - Eskişehir
Değerli misafirlerimiz, Otobüs içi ikramları eşliğinde, sabah 08.00 civarlarında Osmanlı mimarisinin bozulmadan kaldığı ve mimariyle birlikte gelenekleri ve görenekleriyle Osmanlıyı yaşayan kent, Beypazarı'mıza varıyoruz. Şehrin panoramik olarak görülebildiği en güzel noktası olan Hıdırlık Tepesine çıkıyor ve şehrin panoramasını çıkarttıktan sonra, 3000 eski evin bulunduğu eski Beypazarı’nda gezintiye çıkıyoruz. Örnek bir Beypazarı Evi olan yaşayan müzeyi geziyoruz. Yaşayan müzede etkinlikler çerçevesinde dileyenler Ebru Sanatı öğrenip hoca eşliğinde kendi ebrusunu yapabilir, isteyenler kurşun döktürüp bu Türk geleneğini yaşayabilirler. Bileyen misafirlerimizse Hacivat Karagöz oynatarak bu kültürümüzle eğlenceli vakit geçirebilir. Adı gibi yaşayan, yaşatan müzeden çok keyif alacaksınız. Gezerken her katında bölgenin yaşamını anlatan örnekler göreceksiniz. Öğle yemeğinde bölgenin yöresel yemeklerini tatma fırsatı bulacaksınız. Özellikle tarhana çorbası, yaprak sarma, güveç ve 80 katlı ev baklavası. Öğle yemeği sonrasında Gümüşçüler Çarşısında telkari takılardan, Suluhan'da havuç lokumuna, kuru erişteye, tarhanaya kadar yöresel ürünler bulabilirsiniz. Konaklar arasındaki Alaattin Sokağını gezerken şehir sizi büyüleyecek. Günün sonunda Eskişehir’de bulunan otelimize hareket ediyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde

Akşam Yemeği ve Sabah Kahvaltısı: Otelde Alınacak Olup, Tur Ücretine Dâhildir.

Otele Giriş Saati: 18.00 Civarında olacaktır.


3. Gün: Eskişehir - İzmir
Değerli misafirlerimiz, sabah otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, Eskişehir'i gezmeye başlıyoruz. İlk olarak Porsuk Çayı (Adalar, Çarşı) etrafında serbest zaman veriyoruz. Porsuk çayında dileyen misafirler tekne turuna ya da Gondol turuna çıkabilir (Ekstra). Buradan ayrıldıktan sonra Yılmaz BÜYÜKERŞEN imzalı Balmumu Heykel Müzesini zamanda yolculuk yaparcasına keyifle geziyoruz. Haller Gençlik Merkezinde çayımızı, kahvemizi yudumladıktan sonra Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkına gidiyoruz. Burada sizlere serbest zaman veriyoruz. Bu serbest zamanda dileyen misafirler Masal Şatosunun, Korsan Gemisinin, Nuh’un Gemisinin, ve göletin etrafında gezi yapabilirler. Buradan ayrılarak 19. yüzyıl mimarisinin en güzel örneklerinin sergilendiği Odunpazarı'na ulaşıyoruz. Burada alacağımız ekstra öğle yemeğinin ardından, her biri birer tarih olan ve o eski yaşantıyı gözlerimizin önünde canlandıran tarihi konaklar arasında dolaşırken kendimizi Osmanlı döneminin içerisinde hissedeceğiz. Türkiye’de bilinen ilk Modern Cam Müzesi’ni, birbirinden güzel cam eserleri görüp fotoğrafladıktan sonra Atlıhan’da (Geleneksel El Sanatları Çarşısı) Lületaşı yapım ve satım atölyelerini görüyor ve burada serbest zamanımızı değerlendiriyoruz. Ardından Dünya’da tek olan Lületaşı Müzesini ve Kurşunlu Külliyesi’ni (Camii, Medrese, Kervansaray, Sıbyan Mektebi, Şadırvan) geziyoruz. Son olarak Türkiye’mizin ilk ve tek yerli otomobili olan Devrim Arabasını görüyoruz. Gezilerimizin ardından dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Bir dahaki tur organizasyonunda buluşmak üzere sizleri aldığımız noktalara bırakarak, üzülerek sizlerle vedalaşıyoruz.

İzmir’e Tahmini Varış Saati: 23.00

Fiyat ve müsaitlik bilgisi için çağrı merkezimiz 0 850 304 03 58 ve info@traveland.com.tr