Kazakistan'a Seyahat Edecek Yolcular İçin Bilgilendirme

Kazakistan'a seyahat edecek olan yolcular için Kazakistan Hükümeti tarafından belirlenen, ülkeye girişte yapılacak uygulama ve sıhhi tedbirlere ilişkin güncel bilgi aşağıda yer almaktadır.

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
Kazakistan'a Seyahat Edecek Yolcular İçin Bilgilendirme
Türkiye ile Kazakistan arasındaki uçuşlarına 28 Ağustos 2020 tarihinden itibaren yeniden başlıyor.

Kazakistan'a seyahat edecek olan yolcular için Kazakistan Hükümeti tarafından belirlenen, ülkeye girişte yapılacak uygulama  ve sıhhi tedbirlere ilişkin güncel bilgi aşağıda yer almaktadır.

Kazakistan'a seyahat edebileceği belirtilen aşağıdaki ülkelerin vatandaşlarının Kazakistan’a giriş yapabilmeleri için gerekli olan tüm vize ve oturum şartlarını kontrol ederek bilet kesilmesi hususunda dikkatinizi rica ederiz.

Birinci Kategori : Türkiye, Çin, Güney Kore, Japonya, Gürcistan, Tayland, Macaristan, Hindistan, Almanya, Çek Cumhuriyeti, Malezya, Birleşik Arap Emirlikleri, Belarus, Mısır, Ukrayna, Hollanda, Rusya.

1) Ateş ölçümü;
2) Yolcu bilgi formu

İkinci Kategori : Polonya, Özbekistan (TAS uçuşları başladıktan sonra), Tacikistan ve üçüncü kategoriye giren, tahliye uçuşlarıyla seyahat edecek olan yolcular

1) Ateş ölçümü;
2) Yolcu bilgi formu ;

3) Eğer yolcunun uçuştan maksimum 5 gün önce yaptırdığı negatif sonuçlu COVID-19 PCR test sertifikası varsa, her hangi bir kısıtlama veya karantina olmadan Kazakistan Cumhuriyeti sınırlarından geçiş yapabilir

4) Eğer yolcu PCR negatif test sertifikasına sahip değilse, yolcuların  Kazakistan'a vardıktan sonraki 48 saat içinde COVID-19 PCR testini yaptıracak veya test yaptırmak istemeyen Kazak vatandaşları ve yabancı yolcular  ikamet yerlerinde 14 gün karantina da kalacaklardır. Zorunlu test ile ilgili bilgiler varış esnasında yolculara verilecektir.

Üçüncü Kategori :

Birinci ve ikinci kategorilerde belirtilen ülkeler haricindeki, diğer ülke vatandaşlarının Kazakistan'a girişlerine izin verilmemektedir.

Kazakistan'a Seyahat Edecek Yolcular İçin Bilgilendirme