Seyahat Acentası Nedir?

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
Seyahat Acentası Nedir?
Seyahat Acentasi Nedir?

1618 Sayılı “Seyahat Acentaları Ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu” nda;
“Kâr amacı ile turistlere turizm ile ilgili bilgiler vermeye, paket turları ve turları oluşturmaya, turizm amaçlı konaklama, ulaştırma, gezi, spor ve eğlence hizmetlerini görmeye yetkili olan, oluşturduğu ürünü kendi veya diğer seyahat acentaları vasıtası ile pazarlayabilen ticarî kuruluş” dur.

Dünya Turizm Örgütüne göre seyahat acentası;
“halkla ilişkiler, konaklama ve ulaştırma hakkında bilgiler veren ve belli bir komisyon karşılığında tur operatörlerinin ürünlerini belli fiyatlarla müşteriye satış için aracılık eden kuruluşlar” olarak tanımlamaktadır.

Lundeberg’e göre;
“Seyahat acenteleri, uçuş programları, konaklama, eğlence ve bunların fiyatları konularında bilgilerini güncel tutabilen, kişisel danışma, psikoloji, seyahat bilimi ve sanatında uzman profesyonellerdir.

McIntosh’a göre;
“Seyahat acenteleri, turizm endüstrisinin ürünlerini tek tek veya kombinasyonlar halinde pazarlayan ve tüketici adına üreticilerle temasa geçen, aracılardır.

Walker’a göre ise;
“Tüketicilere seyahat konularında danışmanlık yapan, ulaştırma işletmeleri adına uçak, tren, deniz ve karayolu biletlerini kesen, konaklama işletmeleri adına oda satan, yiyecek-içecek işletmeleri ile oto kiralama işletmeleri adına kiralama yapan ve pazarlayan aracılardır.

Genel Olarak; seyahat acentasi,
Seyahat edenlere bilgi sağlama, rezervasyon yapma, biletleme hizmeti verme, diğer hizmetlere ilişkin güvenceler ile seyahate ilişkin belgeler sunma gibi geniş bir yelpazede hizmetler sunan işletmelerdir.

Traveland Turizm A.Ş. Seyahat Acentası;
Traveland Turizm A.Ş. 'de 1618 sayılı kanuna göre hizmet veren A grubu seyahat acentasıdır. Firmamızın bakanlık ünvanı 2N1K Turizm Seyahat acentesidir. Tursab Numaramız 10051'dir. Firmamız hakkından daha detaylı bilgi için hakkımızda sayfasını ziyaret edebilir, diğer sorularınız için iletişim sayfamızdan bizlerle iletişime geçebilirsiniz.