Suudi Arabistan'a Kimler Giriş Yapabilir? Güncel (Covid 19) Bilgileri

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
Suudi Arabistan'a Kimler Giriş Yapabilir? Güncel (Covid 19) Bilgileri
Suudi Arabistan'a Kimler Giriş Yapabilir? Güncel Covid 19 Bilgileri

SAUDIA’nın Uluslararası Uçuşlara Kademeli Olarak Yeniden Başlaması

Değerli Müşterimiz,

Suudi Arabistan Krallığı Sivil Havacılık Otoritesi’nin 15 Eylül 2020’de yayınladığı bildiri doğrultusunda aşağıdaki kararlar alınmıştır;

1.Saudia, Suudi Arabistan Krallığı’na ve Suudi Arabistan Krallığı’ndan düzenlenecek uçuşlarda Körfez Konseyi Ülke (GCC) vatandaşlarını uçuşa kabul edecektir.

2.Pasaportunda geçerli bir gidiş-dönüşvizesi, oturumu veya ziyaret vizesi olan farklı ülke vatandaşı yolcular uçuşlara kabul edilecektir.

3.Yolcuların Suudi Arabistan’a planladıkları seyahat öncesinde 48 saat içerisinde yetkili bir laboratuvarda yapılmış PCR testinin negatif sonucunu ibraz etmesi zorunludur.

4.Yukarıdaki bahsi geçen yükümlülükleri yerine getiren ve Suudi Arabistan Krallığı’na giriş ve çıkış yapan yolcular Sağlık Bakanlığı’nın Covid-19 ile ilgili almış olduğu önlemlere de uymak zorundadır.

5.Yukarıdaki bilgilerin ışığında yayınlanmış olan bu bülten, salgının yayılmasını önlemek adına belirlenmiş bir yükümlülüğü, kısıtlamayı veya seyahat yasaklarını ihlal etmemektedir.

6.Bu bülten 15 Eylül 2020 itibariyle yürürlüğe girmiştir.Bütün bu maddelere ek olarak Suudi Arabistan Krallığı içerisindeki ve dışındaki tüm Seyahat Hizmet Sağlayıcılarının yolcularına gidecekleri ülkenin seyahat gereksinimlerini gözden geçirmelerini ve gidecekleri ülkeye ait tüm sağlık koşullarını sağladıklarından emin olduklarını hatırlatmalıdır.

Ülkelerin gereksinimleriyle ilgili bağlantı aşağıdaki gibidir:

https://www.saudia.com/before-flying/travel-information/travel-requirements-by-international-stations