Kazakistan'a Kimler Giriş Yapabilir? (Covid 19) Güncellemesi

Kazakistan'a Giriş için gerekli şartları yazımızda bulabilirsiniz. Covid

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
Kazakistan'a Kimler Giriş Yapabilir? (Covid 19) Güncellemesi
Kazakistan'a Kimler Giriş Yapabilir? Covid19 Güncellemesi

Nur-Sultan/Kazakistan Covid-19 Uygulamaları (Güncellemeler) 1

Değerli Müşterimiz,

Kazakistan-Rusya Federasyon arası karşılıklı seferlerin açılmasıyla Rusya vatandaşları artık Kazakistan'a giriş yapabilirler. Dolayısıyla Kazakistan'a girişi direkt ya da transit uçuşuyla yolcuların gelebileceği ülke sayısı 10'a cikti;

  1. Türkiye (vizesiz)
  2. Belarus (vizesiz)
  3. Ukrayna (vizesiz)
  4. Özbekistan (vizesiz)
  5. Kırgızistan (vizesiz)
  6. Rusya Fedarasyonu (vizesiz)
  7. Birleşik Arap Emirlikleri (vizeli)
  8. Güney Kore (vizeli)
  9. Almanya (vizeli)
  10. Hollanda (vizeli)

Nur-Sultan/Kazakistan Covid-19 Uygulamaları (Güncellemeler) 2

Diğer tüm ülke vatandaşlarının Kazakistan'a İstanbul üzerinden seyahat edecek yolcular için tarafınızca dikkate alınması gereken kurallar aşağıdaki gibidir;

  1. Kazakistan girişini sadece Kazakistan vatandaşı yapabilecektir.
  2. Kazakistan oturumuna sahip yolcular giriş yapabilecektir.
  3. Kazakistan vatandaşı ile birinci derecede yakınları olan yabancılar giriş yapabilirler, bunun yanında Kazakistan tarafından onaylanmış doğum belgesi, evlilik cüzdanı gibi ispatlayıcı belge ibraz edilmesi şarttır. (vize şartları için aşağıdaki linkte bulunabilir)
  4. Kazakistan'a Diplomatik pasaportuna sahip ve aile üyeleri giriş yapabilirler. (vize şartları için aşağıdaki linkte bulunabilir)
  5. Kazakistan'da eğitimine devam eden öğrenciler giriş yapabilirler. Bunun yanında ispatlayıcı evrakları sunmaları gerekiyor öğrenci kartı, davetiye v.b. (vize şartları için aşağıdaki linkte bulunabilir)
  6. Ülkesine dönen Kazakistan üzerinden transit olarak gecen yolcular uçabilir, geçerli bileti ve through check-in gerçekleşmiş olmalıdır. Transit bölgesinde yolcu 24 saatten fazla aşmaması gerekmektedir.
  7. Kazakistan Cumhuriyetinin Devlet komisyonu tarafından onaylanmış yolcular giriş yapabilirler. (vize şartları için aşağıdaki linkte bulunabilir)
  8. Türkiye vatandaşları sadece Türkiye'den Kazakistan'a direkt uçuşuyla giriş yapabilirler. (Türkiye vatandaşları 30 günlük vize muafiyeti mevcut)
  9. Sağlık formu Kazakistan'a gelen uçaklarda uçakta yolculara dağıtılacaktır. Doldurulmuş formunu yolcular kabin ekibine teslim etmeleri gerekmektedir. Yolcular bu formu https://www.nn-airport.kz/news/2020/144 sitesinden indirebilirler.
  10. PCR test zorunluluğu tüm yolcular için geçerlidir. Kazakistan Cumhuriyeti Baş Hekimi'ninaldığı karara istinaden Türkiye?den gelen tüm yolcular için Negatif PCR testin sonucunu sunma mecburiyeti kararlaştırıldı. Test geçerlilik süresi 5 gündür. Varışlarında PCR testi ibraz edemeyen yolcular 48 saat içinde sağlık birimlerine sunması şartı ile yada zorunlu 14 günlük izolasyonu için "BİLGİLENDİRME" imzalamaktadırlar. İlgili taahhütname uçaklarda kabin ekibi tarafından dağıtılacak . Yolcular ise https://www.nn-airport.kz/news/2020/144 adresinden anket ve taahhütnameleri inderebilmektedirler.