Meşhed Uçak Bileti

Meşhed Uçak Bileti için tüm hava Yollarını karşılaştır en uygun, ucuz ve kampanyalı fiyatlarla direkt, aktarmalı uçak biletini satın al. İran Meşhed şehrine uçuş gerçekleştiren havayolları arasından promosyon uçak biletini bul kredi kartına taksit imkanı ile ücretsiz rezervasyon yaptır.

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
Meşhed Uçak Bileti

Ucuz Meşhed Uçak Bileti

Fiyat ve bilgi için 0850 304 03 58 numaralı telefonumuzdan satış temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Sayın Müşterilerimiz sadece bir telefonla en uygun ve ucuz fiyatlarla Meşhed Uçak Biletini satın alabilirsiniz. Firmamızdan telefonla yapacağınız bilet satın alma işlemlerinde %10 ile %20 arasında indirimden yararlanırsınız. Bilet fiyatları hakkında bilgi almak için 0850 304 03 58 numaralı çağrı merkezimizden bizlere ulaşınız.
Yukarıda bulunan telefon numaramızdan firmamıza ulaşabilir anında en uygun, ucuz ve kampanyalı fiyatlarla rezervasyon yaptırabilir ve uçak biletinizi satın alabilirsiniz.. Traveland.com.tr sizler için Galileo, Amedus ve Troya gibi programları kullanarak 400'e yakın havayolu firması arasında direkt ve aktarmalı uçuşları kontrol ederek en uygun bileti sizlere sunar. Uçak Bileti satın almak ve rezervasyon yapmak için telefon numaralarımızdan bizlere ulaşın kalite ve uygun fiyatın ayrıcalığını yaşayın.
Meşhed Uçak Bileti

En uygun ve ucuz uçak biletini almak için çağrı merkezimiz üzerinden bizlerle iletişime geçiniz. Çağrı merkezimiz üzerinden yapacağınız biletleme işlemlerinden %20'ye kadar indirimlerden yararlanabilirsiniz.

Çağrı Merkezimiz üzerinden yapacağınız biletlemelerde online biletleme ücreti ödemezsiniz. Bu ücret size indirim olarak yansır ve biletinizi daha uygun fiyatla alabilirsiniz.
Sayın müşterilerimiz çağrı merkezimiz üzerinden yapacağınız biletleme işlemlerinde %20'ye kadar indirimden yararlanabilirsiniz.

Meşhed Hakkında

İran'ın Razavi Horasan Eyaleti'nin idare merkezi ve ülkenin ikinci büyük şehri olan Meşhed, ülkenin ve başşehri olan Tahran'ın doğusunda yer alıyor. Tarihi İpek Yolu üstünde ve kadim bir vaha şehri olan Meşhed Şii dünyası amacıyla mübarek bir ziyaret yeri.

823’te kurulan şehre, İmam Rıza'ya atfen “şehadet yeri” manasına gelen “Meşhed” adı verilmiş. Şii imamların sekizincisi olan İmam Rıza’nın türbesinin burada olması sebebiyle İran’ın en mübarek şehri olan Meşhet, İranlı Şiilerin hacı olmak akın ettiği bir şehir. Günümüzde ise ülkenin Tahran’dan sonra ikinci büyük şehri konumunda.

Uygun Meşhed Uçak Bileti

Meşhed Uçak Bileti için tüm hava Yollarını karşılaştır en uygun, ucuz ve kampanyalı fiyatlarla direkt, aktarmalı uçak biletini satın al. Meşhed şehrine uçuş gerçekleştiren havayolları arasından promosyon uçak biletini bul kredi kartına taksit imkanı ile ücretsiz rezervasyon yaptır.

İstanbul'dan Meşhed'e Ulaşım

Meşhed Uluslararası Havalimanı ya da Şehit Haşimi Nejad Havalimanı, Tahran'daki Mehrabad Havalimanı ve Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan sonra ülkenin üçüncü ve en yoğun havalimanı. 30 tanesi iç hat olmak üzere toplam 57 noktaya uçuş yapılıyor. Türkiye-İran arası uçuş amacıyla Türk Hava Yolları, Atlas Jet ve Pegasus Havayolları ile İran Air’in de İran uçuşları mevcut.

Meşhed'de Gezilecek Yerler

Ülkenin kuzeydoğu köşesinde, Horasan olarak adlandırılan dağlık bölgedeki bir alana kurulu olan Meşhed, İran’ın geneline göre gerektiğince turistik bir şehir.

Meşhed’de tüm yolların bağlandığı İmam Rıza Türbesi, 12 imamın sekizincisi olan İmam Rıza’nın zehirlenerek öldürüldüğü ve defnedildiği yer. Aynı vakitte şehrin gelişimini de büyük ölçüde belirleyen görkemli altın kubbesi parıldayan türbenin, altın parmaklıklarla çevrilmiş mezar alanında, ziyaretçiler ikişer sıra durumunda dönerek dua ediyorlar.

Türbenin yanına tarihi ve sanatsal değer taşıyan pek çok mübarek yapı yer alıyor. İran haricinde, Yemen, Irak, Hindistan ve Pakistan’dan gelen Şii’ler de türbenin sürekli ziyaretçileri arasında. Her sene 12 milyon ziyaretçi ağırlayan Meşhed’de türbe girişinde hassas bir aramadan atlattıktan sonra içeri girebiliyorsunuz. İçeri fotoğraf makinesi, cep telefonu ve rastgele bir çantanın sokulması muhakkak yasak. Üzerinizde tespit edilen kamera ve telefonları girişlerde tespit edilen kilitli dolaplarda emanete bırakabilirsiniz.

İmam Rıza Türbesi ortamında yer alan üç müzenin en büyüğü olan Merkez Müze üç katlı. Giriş katında bir yüzü altın, başka yüzü ise gümüş kaplama olan bir kapısı ve onun derhal yanısıra da binlerce ufak inci ile işlenmiş 18. yüzsenedan kalma bir seccade bulunuyor. Birinci katta İran’ın büyük minyatür sanatçılarından olan Mahmud Farsciyan’ın mühim eserlerinin orijinallerini görmek mümkün. En gözde parçası “Yedi Sevgili Şehrin Halısı” olan Halı Müzesi ise türbede tespit edilen ikinci müze. Halının yapımında 10 bin bireyin çalıştığı ve 14 sene içersinde toplam 30 milyon kadar düğüm atılarak tamamlandığı söyleniyor. İçerisinde 100’den çok el yazması Kuran-ı Kerim tespit edilen Kuran Müzesi de türbenin üçüncü müzesi.

Goharshad Cami, türbenin güneyinde yer alan ve Timur döneminden kalma bir yapı. Alanın güney doğu köşesinde ise müze ve kütüphane, Şeyh Bahai’nin Mezarı’nın da olduğu bir seksiyon bulunuyor. Batı tarafında ise Parizad ve Balasar Medreseleri var. Tahran yolu üstünde Meşhed’in biraz dışına çıkabilirseniz Hacı Murat Mezarını ziyaret edebilir, kuzeyinde Hacı Rabi Mezarını ve kaligrafi ustası Reza Abbasi doğrulusunda işlenmiş yazıtları görebilirsiniz.

İran-Irak savaşında ölen binlerce şehidin mezarının da yer aldığı, aynı vakitte Şiilerin 1. İmamı olan Hacı Rabi’nin Kabrinin de olduğu bölge Meşhed’in 4 km kuzeyinde yer alıyor. Şah Abbas doğrulusunda yaptırılan bu 8 köşeli türbe çoğu kez yıkıma uğrasa da onarılarak ziyarete açılmış. Nadir Şah’ın Mezarı ve Müzesi aynı vakitte geniş park alanlarıyla çevrili rahatlatıcı ve güzel kültürel gezi adresleri.

Nişabur tarafında 24 km ilerlediğinizde ise, İran ve dünya edebiyatının en mühim ismi olan ve Şahname’nin yazarı Firdevsi’nin Mezarını göreceksiniz. Kentin gezilecek yerleri olan Torghabeh, Torogh, Akhlomod, Zoshk ve Shandiz gibi yazlık yerler de tekrar şehrin biraz dışında yer alıyor.

Meşhed'de Ne Yenir?

Oldukça lezzetli olan İran mutfağında çoğunluklu tüketilen malzemeler et, ekmek ve meşrubat olarak da çaydan oluşuyor. Şehrin en çok tüketilen ve özel yemeği olan Chello ve Bakhtiari adı verdiği kebap çeşitleri. Meşhed yöresinin kara çayı yoğun kıvamı ve tadıyla muhakkak denenmesi gerekenlerden.

Meşhed’den alınabilecek yöresel hediyelikler arasında, Horasan zanaat ürünleri, el işleri, kürk mantolar, takılar, kokular, safran ve dinsel anı eşyaları bulunuyor. Bazaar-e Reza, Shargh-Zist Ticaret Merkezi, Sara-ye alış veriş yapabileceğiniz başlıca mekânlar arasında.

Meşhed Uçak Bileti Fiyatları

İran Hava Yolları ve Türk Havayolları İstanbul'dan Meşhed'e direkt ve aktarmalı olarak seferler düzenlemektedir. Bilet Fiyatları sezona göre değişeceğinden firmamızı arayarak güncel Meşhed Uçak Bileti Fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Meşhed Hava Durumu

MEŞHED HAVA DURUMU

Meşhed Haritası


Bilgilendirme Mesajı
En uygun ve ucuz Meşhed uçak bileti için 0850 304 03 58 numaralı çağrı merkezimizden bizlere ulaşınız. Traveland.com.tr Kampanyalı ve promosyon uçak biletlerini sizler için araştırır en uygun ve hesaplı bileti sizlere sunar. Telefonla uçak bileti satın almak için çağrı merkezimizi ücretsiz arayabilir müşteri temsilcilerimizden bilgi alabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler
istanbul meşhed uçak bileti, meşhed uçak bileti fiyatları, en uygun meşhed uçak bileti, meşhed uçak seferleri, en uygun meşhed uçak bileti, meşhed kampanyalı biletler, mahan air