İstanbul - Çimkent Uçak Bileti

İstanbul Çimkent Uçak Bileti için tüm hava Yollarını karşılaştır en uygun, ucuz ve kampanyalı fiyatlarla direkt, aktarmalı uçak biletini satın al. Kazakistan Çimkent şehrine uçuş gerçekleştiren havayolları arasından promosyon uçak biletini bul kredi kartına taksit imkanı ile ücretsiz rezervasyon yaptır.

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
İstanbul - Çimkent Uçak Bileti

Ucuz Çimkent Uçak Bileti

Fiyat ve bilgi için 0850 304 03 58 numaralı telefonumuzdan satış temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Sayın Müşterilerimiz sadece bir telefonla en uygun ve ucuz fiyatlarla Çimkent Uçak Biletini satın alabilirsiniz. Firmamızdan telefonla yapacağınız bilet satın alma işlemlerinde %10 ile %20 arasında indirimden yararlanırsınız. Bilet fiyatları hakkında bilgi almak için 0850 304 03 58 numaralı çağrı merkezimizden bizlere ulaşınız.
Yukarıda bulunan telefon numaramızdan firmamıza ulaşabilir anında en uygun, ucuz ve kampanyalı fiyatlarla rezervasyon yaptırabilir ve uçak biletinizi satın alabilirsiniz.. Traveland.com.tr sizler için Galileo, Amedus ve Troya gibi programları kullanarak 400'e yakın havayolu firması arasında direkt ve aktarmalı uçuşları kontrol ederek en uygun bileti sizlere sunar. Uçak Bileti satın almak ve rezervasyon yapmak için telefon numaralarımızdan bizlere ulaşın kalite ve uygun fiyatın ayrıcalığını yaşayın.
Çimkent (Shimkent, Shymkent) Uçak Bileti

En uygun ve ucuz uçak biletini almak için çağrı merkezimiz üzerinden bizlerle iletişime geçiniz. Çağrı merkezimiz üzerinden yapacağınız biletleme işlemlerinden %20'ye kadar indirimlerden yararlanabilirsiniz.

Çağrı Merkezimiz üzerinden yapacağınız biletlemelerde online biletleme ücreti ödemezsiniz. Bu ücret size indirim olarak yansır ve biletinizi daha uygun fiyatla alabilirsiniz.
Sayın müşterilerimiz çağrı merkezimiz üzerinden yapacağınız biletleme işlemlerinde %20'ye kadar indirimden yararlanabilirsiniz.

Çimkent Hakkında

Kazakistan'ın Güney Kazakistan Eyaleti'nin merkezi ve Almatı ve Astana'dan sonra en büyük 3. Kenti olan Çimkent, ülkenin mühim metropoller inden biri. Türkistan-Sibirya trenyolu kavşağında tespit edilen kent, 11. Yüzyıla uzanan varlıklı tarihe ve antik mimariye sahip olup yeşil caddeleri, kalabalık piyasaları ve canlı gece hayatı ile ülkenin ilerlemiş büyük endüstri ve kültür merkezlerinden biri.

Uygun İstanbul Çimkent Uçak Bileti

İstanbul Çimkent Uçak Bileti için tüm hava Yollarını karşılaştır en uygun, ucuz ve kampanyalı fiyatlarla direkt, aktarmalı uçak biletini satın al. Kazakistan Çimkent şehrine uçuş gerçekleştiren havayolları arasından promosyon uçak biletini bul kredi kartına taksit imkanı ile ücretsiz rezervasyon yaptır.

İstanbul'dan Çimkent'e Ulaşım

Air Astana ile Azerbaijan Airlines’ın İstanbul-Çimkent arasında aktarmalı uçuş seferleri bulunuyor. Çimkent Uluslararası Havaalanı’ndan şehre ulaşım taksi ile mümkün.

Çimkent Tarihi

Yapılan kazı çalışmalarında Kazakistan’ın en eski yerleşim yeri olarak MÖ. 7 yüzyıla tarihlenen kalıntıların olduğu Çimkent, 12. yüzyılda İpek Yolu üstündeki Sayram şehrinin 10 km doğusunda kurulmuş. Önceleri Hokand Hanlığı'na bağlı bir bölge iken 1810'da Buhara Hanlığı'na, 1864'te de Rus İmparatorluğu'na bağlı bir il olmuş. 1914'te Chernyaev olarak adlandırılan şehrin Cengiz Han, Timur, Dzungar fatihleri, Kokand ve Buhara hanlıkları ile Rus İmparatorluğu akınlarını sahibi olan tarihsel süreci 1924’te Çimkent ismini almasıyla noktalanmış. İki sözcükten türeyen şehrin adı, yerde yeşeren ot anlamındaki “Çim” sözcüğü ile kent merkezi manasına gelen “kent” kelimelerinin birleşmesinden oluşuyor. Kazakça ve Özbekçe'deki şive değişikliği nedeniyle Çimkent ve Şimkent olarak da adlandırılıyor.

Çimkent'de Gezilecek Yerler

Coğrafi olarak Güney Kazakistan’da Sayram Nehri vadisinde kurulmuş olan iklimi ülkeye göre daha yumUşak ve Kazakistan’ın en sıcak bölgelerinden biri olarak da biliniyor. Çimkent Kazakistan’ın en eski kentlerinden biri olarak şehrin tarihi ipek yolu üstünde ufak karavanların konaklaması hedefiyle kurulduğu biliniyor. Günümüzde de tren istasyonları ve karayolu trafiğinde de bu geçiş yolu özelliğini koruyan kent, Timurlenk saatinde Çimkent en mühim ticaret merkezlerinden biri sayılıyormuş. Sovyet devresinde 1930’lara kadar çinko, karakul koyunu, at, tekstil ve eczacılık alanlarında bölgenin en mühim şehri halinde iken bugünümüzde halen, çimento, kimya endüstri, besin ve imalat endüstrinde Kazakistan’ın önde gelen kentleri arasında bulunuyor.

Tarihi Türkistan ve Otrar bölgesini dolaşmak hedefiyle gidecekler amacıyla de Çimkent merkez olma niteliğiyle kalınacak en mühim yerlerden biri. Otrar, Sayram ve Türkistan antik kentlerini keşfedebilir, tarihi müze ve tiyatrolara gidebilir, parklar ve camileri ziyaret edebilir, at yarışlarına gidebilir ya da gece hayatının keyfini çıkarabilirsiniz.

Kültürel varlıklıliğe de sahip olan Çimkent, Zafer Parkı, Merkez Park, Afgan Savaş Anıtı ve Farabi Türbesi gezilmesi lüzum yerlerden. Abay Parkı ile bir etnografya parkı olan Ken-Baba, bilhassa çocukların gözdesi. 2001’de açılan ve Sovyet devresi baskılarını ve Kazakistan’ın bu süreçte belleklerden silinen kültürel unsurlarını sahibi olan Siyasi Baskı ve Sürgün Kurbanları Müzesi ise kesinlikle ziyaret edilmeli. Özbek mimari bilhassarini taşıyan Çimkent Camii, dörtgen yapılı üstünde altın gibi parlayan, geometrik desenli iri kubbesi ile şehrin en mühim yapılarından.

Çimkent, bir turizm şehri olarak çok öne çıkmasa da capcanlı bir hayat döngüsü var. Çimkent, aynı vakitte ünlü Aksu Doğal Rezerv Alanı amacıyla de hareket noktası. 1926 senesinde oluşturulan Aksu Rezervi, Orta Asya’nın koruma altındaki ilk natural alanı. Tien Şan Dağları’nın 3 bin metreye artan batı kollarında tespit edilen rezervde 500 kadar canlı türü ve aşağı yukarı 1.700 bitki çeşidi bulunuyor. Dağ keçisi, gelincik, yaban domuzu, akbaba, ceylan, şahin, kartal gibi canlıların natural hayat alanlarında gözlemlenebildiği alanda keşif amacıyla en ideal vasıta ise kuşkusuz Kazak atları.

Modern hayatın gürültüsünden uzakta, hayranlık içersinde güneşin batışını izlerken çok yakınınızda bir yerlerde bir kar leoparı, kızıl ayı ya da bir vaşak dolaşıyor olabilir. Kendinizi uçsuz bucaksız bir dünyada hissettiğiniz natural parkta, gözleriniz yeşilin keyfini çıkarıyor.

Çimkent’e kadar gitmişken şehrin yakınlarında yer alan Sayram’ı da görmeden dönmeyin. Sayram Dağları’nın yamacında tespit edilen Sayram, bu dağdan doğan ve aynı adı taşıyan Sayram Nehri’nin kıyısında kurulmuş. Sayram aynı vakitte, ilk Türk mutasavvıfı Ahmet Yesevi’nin de doğum yeri. Kazakistan’ın ilk camii de tekrar Sayram’da yapılmış.

Çimkent'de Ne Yenir?

Çok detaylı varlıklı bir sofra olan Kazak mutfağı, etli yiyeceklerle, un ve at sütünden oluşturulan yemekleriyle öne çıkıyor. Koyun, sığır, at, deve ve detaylı av hayvanlarının yer aldığı sofralarda, At kurutulmuş at eti olan kazkarta, sucuk, tekrar kurutulmuş koyun ve sığır etinden oluşturulan sur-et, at sütü kımız, milli bir meşrubat olan subat ve ırımcık, hamurdan yağda kızartılarak oluşturulan bavursak en çok tüketilen yiyecekler arasında. Kentte yöresel Kazak yemeklerini bulabileceğiniz pek çok restoran bulunmakla birlikte, ilaveten piyasa bölgelerinde ve sokaklara taşan dükkânlarda, dolgun pideler, fiyonklu ambalajlı bayram şekerleri ise ilgi çekiyor.

İstanbul Çimkent Uçak Bileti Fiyatları

Kazakistan Hava Yolları ve Türk Havayolları İstanbul'dan Çimkent'e direkt ve aktarmalı olarak seferler düzenlemektedir. Bilet Fiyatları sezona göre değişeceğinden firmamızı arayarak güncel Çimkent Uçak Bileti Fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Çimkent Hava Durumu

ÇIMKENT HAVA DURUMU

Çimkent Haritası


Bilgilendirme Mesajı
En uygun ve ucuz İstanbul Çimkent (Shimkent) uçak bileti için 0850 304 03 58 numaralı çağrı merkezimizden bizlere ulaşınız. Traveland.com.tr Kampanyalı ve promosyon uçak biletlerini sizler için araştırır en uygun ve hesaplı bileti sizlere sunar. Telefonla uçak bileti satın almak için çağrı merkezimizi ücretsiz arayabilir müşteri temsilcilerimizden bilgi alabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler
çimkent uçak bileti,kazakistan hava yolları bilet fiyatları, atlasjet çimkent, istanbul çimkent ucuz uçak bileti, pegasus kazakistan ucak bileti, antalya çimkent uçak bileti, istanbul kazakistan uçak kaç saat, kazakistan otobüs bileti, kazakistan uçak bileti atlasjet, en uygun çimkent uçak bileti, istanbul çimkent uçak bileti, shimkent uçak bileti, türk hava yolları, air astana