En Uygun Ucuz Cezayir Havayolları Uçak Biletleri ve Seferleri

Ucuz, Kampanyalı Cezayir uçak biletine sahip olmak için firmamız ile iletişime geçebilirsiniz.

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
En Uygun Ucuz Cezayir Havayolları Uçak Biletleri ve Seferleri

Cezayir Uçak Biletleri

Fiyat ve bilgi için 0850 304 03 58 numaralı telefonumuzdan satış temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Traveland Turizm En ucuz Cezayir uçak biletleri'ni sizler için araştırarak en uygun bileti bulur ve sizlere sunar. Uçak bilet fiyatları müsait koltuk sayısına ve uçuş tarihinize göre değişiklik gösterse de, Traveland Turizm en iyi uçuş fırsatlarını bulmanıza yardımcı olur.
Cezayir Uçak Biletleri

Cezayir Hakkında

Başkent Cezayir, Afrika’nın en büyük ülkesinin adını taşıyor. Kuzey Afrika’nın Akdeniz kıyısında yer alan ülkenin kuzeydoğusunda Tunus, doğusunda Libya, güneydoğusunda Nijer, güneybatısında Moritanya ve Mali, batısında Fas ve Batı Sahra bulunuyor. Cezayir (El Cazayir) kelimesi Arapça’da “adalar” anlamına geliyor. Ülke toprakları milyonlarca yıl önceden itibaren insanlara yurt olmayı başarmış. Bunun kanıtı burada bulunan iki milyon yaşındaki hominid iskeletleri. Antik çağda Mısır ve Kartaca ile ilişkisi bulunan Cezayir, önce Roma ardından da Osmanlı İmparatorluğu’na katıldı. Barbaros Hayrettin Paşa ve kardeşi Oruç Reis tarafından fethedilen ülke bu dönemlerde korsanlarıyla da tüm Avrupa’ya korku salıyordu. Ülkenin kaderi 1830 yılındaki Fransız işgaliyle değişti. Bağımsızlık ancak 1962’de geldi. Cezayir kıyıları dağların yakınlığı nedeniyle doğal limanları barındırmaz. Yine de halkın büyük bir bölümü kıyı bölgelerinde yaşıyor. Fas’tan başlayıp Tunus’a devam eden Atlas Dağları ülkeyi boydan boya kat eder. Ülkede çöl iklimi hâkim. Kış aylarında sıcaklık 8-15 derece arasında değişirken, yazın 28-30 ortalamaları görülür.

Gezilebilecek Yerler

Ünlü mimar Le Corbusier başkent Cezayir’i “şehirleşme, hayatın bir göstergesiyse, Cezayir insana dair değişimin mimari başyapıtıdır” diye tanımlar. Kent, çöl ve denizin, Berberi kültürü ile Fransız yaşantısının bir karışımını yansıtıyor. Sokaklar biraz bakımsız da olsa Fransız mimarisiyle süslü. Burada kendinizi Paris’in kenar semtlerinden birisinde zannedebilirsiniz. Ya da Fransızların değişiyle “Mağrip ülkesinin Marsilyası”ndasınızdır.

Kentin tarih merkezi ve kalbi, UNESCO tarafından da evrensel eser olarak sınıflandırılan Kasbah (Kazba) bölgesidir. Buranın kuruluşu Osmanlı dönemine dayanıyor. Halen restorasyonu devam eden Hasan Pasha (Dayı) Sarayı, 1940’larda büyük hasar görmüş. Kasbah’ta ayrıca bir zamanların görkemli camisi, Camii el-Kebir’den kalanları, 17. yüzyıla tarihlenen Camii el-Cedid’i (Yeni Cami), her iki cami arasındaki Kahveler Mahallesi’ni, Aziz Philip Katedrali’nden dönüştürülen yaklaşık 400 yıllık Ketchaoua Camii’ni de görebilirsiniz.

Yukarı Kasbah’taki klasik Cezayir evi “La Maison du Millénaire”in inşasında daha önce aynı yerde bulunan evlerin taşları kullanılmış. Eve ayrıca oldukça güzel fayanslar eklenmiş. Kentin ilk Türk camii olma özelliğine Safir Camii de sekizgen biçimiyle dikkat çekici.

Bir tepenin üzerinde yer alan Hamma Mahallesi doğa ve kültürün kaynaşma noktasıdır. Kültür Sarayı’nın, merkezinde bulunduğu bu mahalle, Doğa Müzesi ve bahçeleriyle nefes açıcı. Üzerinde “Cervantes burada saklanmıştır” yazılı Cervantes büstünü de görebilirsiniz. “Don Kişot”un yazarı İspanya Kraliçe’sinin ordusunda savaşırken esir düşmüş ve burada yaşamak zorunda kalmıştı.

Ülkenin Fransız işgaline dair anıları Makam-ı Şehit Anıtı’yla ölümsüzleştirilmiş. Anıt, göğe uzanan devasa boyutlarıyla göz alıcı, Çevresindeki Fransız koloniyal mimarisine sahip evlere adeta meydan okuyor.

Cezayir, Akdeniz korsanlarının yurdudur. Öyle ki 1500’lü yıllarda ülkeyle barışta olmayan devletlerin donanmaları korsanlardan oldukça çekinirdi. Korsanlar, İngiliz, İspanyol, Fransız donanmalarına göz açtırmazdı. Kendisi de ilk başta korsan olan Kaptan-ı Derya Barbaros Hayreddin Paşa, bölgeyi Osmanlı İmparatorluğu’na dâhil etti ve bu etkili deniz gücünü disiplinli bir donanmaya dönüştürdü. Kentin liman bölgesinde korsanlar ve Barbaros’a dair anılar yaşanabiliyor. Brahim Bey (İbrahim Bey), Mourad Rais (Murad Reis), Dely Brahim (Deli İbrahim), Oruj Rais (Oruç Reis) adlı semtler o günlerin ruhunu isimlerinde yansıtıyor.

Kültür ve Eğlence

Cezayir kültüründe İslam’ın önemli bir yeri var. Ancak İslam Ortadoğu’daki Arap ülkelerine göre Türkiye’ye daha yakın bir şekilde yaşanıyor. Cezayir anayasası tüm vatandaşlara din özgürlüğü tanıyor. Fakat özellikle 1990’larda yaşanan iç karışıklık nedeniyle gayri Müslim vatandaşların çoğu ülkeden ayrılmış.

Fransa ile istemeden de olsa kurulan bağ Cezayir’e önemli bir edebiyat mirası bırakmış halde. Muhammed Dib, Albert Camus, Kâtip Yasin en önemli Cezayirli edebiyatçılar. Filozof Jacques Derrida, düşünür Augustinus Annaba Cezayir’de doğmuşlar, Tunuslu İbni Haldun ünlü eseri “Mukaddime”yi burada yazmış. Ünlü modacı Yves Saint Laurent de Oran kentinde doğmuş.

Çobanların folklorik müziğiyle popun karışımından oluşan rai, Cezayir’in yerel müziği olsa da tüm dünyada tanınıyor. Khaled ve Chep Mami gibi sanatçılar bu müziği önce Fransa, ardından da tüm dünyada sevdirmeyi başardılar. Halk rai dışında söze dayanan eski şaabi müziği ile birlikte kıvrak donlu kabile müziğini tercih ediyor. Endülüs göçmenlerinin müzikleri de kent sokaklarından sıkça duyuluyor.

Zeralda ve Sidi Fredj devlet eliyle inşa edilmiş turizm komplekslerine sahipler. Sidi Fredj’de açık hava restoranları, marina bulunurken Zeralda’da bar ve restoranların yanına bir at çiftliği eklenmiş. Özellikle akşamüstleri kumsalda dolaşmak için at kiralayabilirsiniz.

Sidi Fredj yakınlarındaki Staouli adlı semtin paralel iki caddesi, sayıları 30’u bulan restoran ve dondurmacıyı ağırlıyor. Cezayir’de dondurma çok seviliyor ve oldukça güzel yapılıyor. Kendin doğusundaki Cherega ise tipik bir Akdeniz kasabasını andırıyor.

Yeme İçme

Klasik Cezayir kahvaltısı çay veya sütlü kahve, tereyağı ile reçel sürülmüş ekmek dilimlerinden oluşuyor. Evde yapılan su ve irmikten oluşan “galette” de denilen ekmeklerinin de kahvaltıya yiyorlar. En sevdikleri ekmekleriyse yine evde yapılan “khobz dar”.

Cezayirlilerin yeme alışkanlıkları iklimlere göre değişiyor. Kışın daha baharatlı yiyorlar. Yemeklerinde genellikle, kimyon, carvi, tarçın, taze ve toz kişniş, nane, maydanoz, tuz ve karabiber kullanıyorlar.

Cezayir mutfağının temelinde birçok Kuzey Afrika ülkesinde olduğu gibi kuzu eti bulunuyor. Özellikle öğlen yemeklerinde ızgara ya da tencerede kuzu etiyle salata yenir. Pirzola ve “merguez” ızgarada pişirilirken, “meşui” adını verdikleri fırınlarında da kuzu yemekleri pişirirler. Soslu tencere yemeklerini de severler. Ülkenin yaklaşık bin kilometrelik sahil şeridi olması sebebiyle deniz ürünleri de oldukça güzel bir şekilde hazırlanıyor.

Salataları ise közlenmiş yeşil biber, közlenmiş patlıcan, domates, kabak ve soğandan, üzerine sirke ve zeytinyağı dökülerek yapılır. Bu salataları sıcak veya soğuk olarak yiyorlar. Kışları ise öğle yemeğinde genellikle mercimek, fasulye ve nohut gibi bakliyat ve ekmek tercih ediliyor.

Akşam yemeklerini daha hafif yiyen Cezayirlilerin sofrasında mutlaka kuskus bulunur. Kuskus sebze, et ve özel bir sosla servis ediliyor. Geleneksel yemeklerin sonunda şekerli ve kuru üzümlü kuskus mutlaka ikram edilir. Ayrıca Ramazanda sahur vakti mutlaka şekerli kuskus yenir.

Hemen her yemekten sonra meyve yiyen Cezayirliler tatlıyı akşamüstü çayının yanında tercih ediyorlar. Bu tatlı ve kuru pastalarında un, irmik, hurma ve badem kullanıyorlar. Baklava ve kadayıf en sevilen tatlılar. Baklavayı genellikle bademle yaparlar, şerbet yerine bazen de bal kullanırlar. Ülkedeki Fransız etkisi kendini tatlılarda gösteriyor. Çikolatalı baklava bunun bir örneği. Cezayir sokaklarında birçok Fransız restoranını da görebilirsiniz.

Alışveriş

Didane Mourad Caddesi, Khalidj Center, Bazard alışveriş yapılacak yerler olarak öneriliyor. Kentin lüks semtlerinden Hydra’da 24 saat açık olan Lunch ve McKiki özellikle gençlerin buluşma mekânları. Burada alışveriş olanakları oldukça fazla. Tıpkı Zeralda, Sidi Fredj ve Staouli bölgelerinde olduğu gibi.

Uygun Cezayir Uçak Bileti

Cezayir Uçak Bileti için Tüm Hava Yollarını karşılaştır en uygun, ucuz ve kampanyalı fiyatlarla direkt, aktarmalı uçak biletini satın al. Cezayir şehrine uçuş gerçekleştiren havayolları arasından promosyon uçak biletini bul kredi kartına taksit imkanı ile ücretsiz rezervasyon yaptır.

Uçakla Cezayir'e Ulaşım

Lufthansa, Air Berlin, British Airways, Air France, Iberia, Alitalia, TAP Portugal, Turkish Airlines gibi Avrupa'daki çoğu havayolu şirketi günlük olarak Cezayir'e uçarken aynı zamanda Pekin, New York, Montreal gibi uzun mesafeli yolculuklar da yapıyor. , Doha)

Birleşik Krallık'tan örneğin Gatwick'ten BA'den iyi ve nispeten ucuz doğrudan uçuşlar var. Her yerde olduğu gibi uçuşlar ne zaman giderseniz fiyat açısından büyük farklılıklar gösterir, ancak genellikle Nisan veya Mayıs aylarında dönüş yaparlar.

Birleşik Devletler'den Cezayir'e girmenin en ucuz yolu, Londra (British Airways), Paris (Air France) veya Frankfurt (Lufthansa) üzerinden gidilebilir.

Ulusal hava yolu şirketi Air Algerie , Avrupa'daki özellikle Fransa'daki birçok destinasyona, ayrıca Afrika ve Orta Doğu'daki bazı şehirlere de uçmaktadır. Algiers'ten Air Algerie tarafından sunulan tüm varışlar: Abijan, Alicante, Bamako, Barselona, Brüksel, Basel, Pekin, Beyrut, Berlin, Kahire, Kazablanka, Dakar, Şam, Dubai, Frankfurt, Cenevre, İstanbul, Londra, Madrid, Milano, Montreal , Moskova, New York JFK, Niamey, Paris, Roma, Tripoli, Tunus.

Traveland Turizm A.Ş Cezayir Havayolları yetkili acentasıdır. Bilet almak yada rezervasyon yapmak için telefon numaralarımızdan bizlere ulaşabilirsiniz.

Bilgilendirme Mesajı
En uygun ve ucuz Cezayir uçak biletleri için 0850 304 03 58 numaralı çağrı merkezimizden bizlere ulaşınız. Traveland.com.tr Kampanyalı ve promosyon uçak biletlerini sizler için araştırır en uygun ve hesaplı bileti sizlere sunar. Telefonla uçak bileti satın almak için çağrı merkezimizi ücretsiz arayabilir müşteri temsilcilerimizden bilgi alabilirsiniz.