Kızıldeniz'de Dalış, Çölde Çay Şarm El-Şeyh Gezi Rehberi

İstanbul’dan uçakla sadece iki buçuk saatte ulaşılan Şarm El Şeyh, yıl boyu ılıman iklimiyle özellikle dalış meraklıları için iyi bir tatil destinasyonu. Şarm El Şeyh Gezi rehberi.

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
Kızıldeniz'de Dalış, Çölde Çay Şarm El-Şeyh Gezi Rehberi
KIZILDENIZ'DE DALIŞ, ÇÖLDE ÇAY

İstanbul’dan uçakla sadece iki buçuk saatte ulaşılan Şarm El Şeyh, yıl boyu ılıman iklimiyle özellikle dalış meraklıları için iyi bir tatil destinasyonu.

Yarı-egzotik bir kış kaçamağı, enteresan bir coğrafya; bir yanda uçsuz bucaksız Sina Çölü, diğer yanda rengarenk sualtı yaşamı, büyüleyici mercan resifleri... Mısır’ın doğusundaki Sina Yarımadası’nın en güney ucuna kurulmuş, bir zamanlar küçük bir Bedevi kasabası olan Şarm El Şeyh; 1980’lerde başlayan turizm yatırımlarıyla dünyanın en popüler dalış beldelerinden olmuş. Kuzeyde Tiran Boğazı’ndan güneyde Sina’ya uzanan el değmemiş kıyılara sahip Şarm El Şeyh, her şekil ve renkte mercan ile hayranlık verici balık türleriyle dolu.

Dalış yapmak isteyenlerin ilk adresi, Tiran Adası ile dünyanın en büyük sualtı tabiat parklarından biri olan Ras Mohammed. Tüplü ya da şnorkelli dalış için teknelerle ilerlerken küçük Titanik’lerle karşılaşacaksınız; dünyanın en meşhur batıklarından, 1941’de Almanlar tarafından batırılmış İngiliz kargo gemisi SS Thistlegorm da burada. Bazen kum fırtınaları çıksa da 20-30 derece arası değişen sıcaklık sayesinde kışın da dalış yapılıyor. Dahab’da rüzgar sörfü ve kitesurf de popüler. Denizin altını korunaklı bir şekilde görmek isteyenlere ise denizaltı turlarını verelim: Teknede, zemindeki ya da yan cephelerdeki camlardan denizdeki hayata dokunacak kadar yakın olacaksınız.
Kızıldeniz'de Dalış, Çölde Çay Şarm El-Şeyh Gezi Rehberi
Turistik olsa da olağanüstü kaya oluşumlarının, çölde yaşayan Bedevi ailelerinin çadırlarının arasından geçeceğiniz bir ATV turu ya da jeep safari şart; buralara kadar gelmişken “çölde çay" içmeden dönmemeli.

Bir gününüzü ayırıp merkezden 230 km uzaklıktaki St Catherine Manastırı na gidin. 527’de İmparator Jüstinyen’in inşa ettirdiği manastır; Sina Dağı eteklerinde, Musa peygamberin Yanan Çalı önünde ilk vahiyleri aldığına inanılan yerde kurulmuş. Kütüphanesinde çok önemli el yazmaları olduğu söyleniyor. 80 km uzaklıktaki, suların aşındırdığı vadi The Coloured Kanyonu’nun da sürreal bir görünüşü var; nihayetinde antik ve gizemli Mısır’dasınız. -Çiler İlhan

NEREDE KALINIR
Türk misafirperverliğinin şehir efsanesi olmadığına bir kez daha şahit olmak için Rixos Seagate Sharm’da. Profesyonellikle samimiyetin mükemmel bir karışımı olan genel müdür Semih Elbaba’dan işine âşık şef Sercan Yılmaz’a 30’a yakın Türk çalışanı olan otel; 2016’da açılmış. Ultra ali inclusive. 783 oda ve villa, sekiz yüzme havuzu, çocuk ve genç kulüpleri ve yedi restoranıyla ilk başta size Antalya’daymışsınız hissi vermesine aldanmayın; 850 metrelik iskelesinden atlayıp renkli mercan kayalıkları ve sualtı canlılarıyla buluşunca Kızıldeniz’de olduğunuzu anlıyorsunuz. Sahildeki People’s Restaurant’m zengin kahvaltısı ve Lady’s Spa’nın terapisti Moon’un Thai masajı efsane. seagatesha rm. rixos.com

Kentteki ikinci Rixos, Sharm El Sheikh, otele yürüme mesafesinde. Türk ve Osmanlı mutfağı sunan Lalezar Restaurant’da yiyeceğiniz her şey ortalamanın üstünde bir lezzete sahip. sharmelsheikh.rixos.com

AKLINIZDA BULUNSUN
•    18’den küçük ve 45’ten büyük Türkiye vatandaşları kapıdan vize alabiliyor.
•    THY, İstanbul’dan Şarm El Şeyh Uluslararası Havalimanı’na haftada dört kez uçuyor.
•    Havalimanına bol vakit ayırın; çok detaylı güvenlik aramalarından geçiyorsunuz.
•    Yurtdışına mercan çıkarmak yasak.