İş Hayatına Yeni Başlayanlara Öneriler

Herkes iş hayatına yeni başlayanlara öneriler sunar. Bazısı eğitmenlerini dinler, bazısı aile üyelerini, bazısı da kendine iş hayatında başarılı bulduğu kişileri örnek alır.

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
İş Hayatına Yeni Başlayanlara Öneriler
Herkes iş hayatına yeni başlayanlara öneriler sunar. Bazısı eğitmenlerini dinler, bazısı aile üyelerini, bazısı da kendine iş hayatında başarılı bulduğu kişileri örnek alır. Ancak hangi yöntemi seçerseniz seçin; yapmanız ve yapmamanız gereken bazı 'iş hayatı' kuralları var.

İş Alanınızdaki Diğer Kurumları Takip Edin
Yeni başladığınız iş yerinizde uzun yıllar için kariyer yapmak isteyebilirsiniz. Ama iş hayatı kaygan bir zemine sahiptir. Bu nedenle kendinize alanınızda hizmet veren farklı kurumlarda bağlantılar yaratın. Bu sayede hem daha fazla insan tanıyacaksınız, hem de ihtiyacınız olduğunda kariyeriniz için B planınızı devreve sokabileceksiniz.

Diğer Çaşışanlar Hakkında Konuşmak
Yeni bir iş ortamına girdiğinizde, insanların birbirleriyle olan samimiyetlerin, yakınlıklarını ya da husumetlerini bilemezsiniz. Tıpkı yeni işlerin deneme süreleri gibi; 3 ay boyunca sözlerinizi ve düşüncelerinizi kendinize saklayın. Eğer mutlaka bir yorum yapmanız gerekiyorsa, rahatsızlık duyduğunuz konuyu, ilgili kişiyle uygun bir dilde konuşun.

Sessizliğe Ezilmeyin
işe yeni başlamış olsanız bile haklarınızı koruyun. Özellikle deneyimsiz ve yeni bir eleman olmanızdan faydalanmak isteyeen iş tanımınız dışında size iş yükleyen arkadaşlarınız olursa, bunu önce arkadaşınıza belirtin; çözemiyorsanız yöneticinizle konuşun. Haksızlıklara ses çıkarmak sizi özgüvenli kılacaktır. Bu, iş hayatında sahip olmanız gereken en önemli özelliklerden biri.

Yeni Yetenekler Edinin
Çalıştığınız alanla ilgili kendinizi her zaman geliştirmeye, yeni bilgiler edinmeye, konferans ya da kurslara katılmaya özen gösterin. Çünkü yeni olsanız bile; bir gün gelecek terfi edeceksiniz... Elinizi güçlü kılın...

Yardım Alın
iş ile ilgili anlamadığını bir noktayl karşılaşırsanız, kendinizden daha tecrübeli arkadaşlarınızın yardımına başvurun.
İş Hayatına Yeni Başlayanlara Öneriler
Sosyal Olun
iş arkadaşlarınızla huzurlu ve neşeli bir ortamda çalışmak iş motivasyonu için gereklidir. Öğlen yemeklerini birlikte yemeye, molaları birlikte almaya, ekip sohbetlerine dahil olmaya özen gösterin. Sosyal ve seviyeli ilişkiler kurmak, yöneticilerinizin de dikkatini çekecek; sosyal yanınız ve ekip ruhunuz size avantaj sağlayacaktır.

Özel Hayatınızı Kapı Dışında Bırakın
iş hayatında her ne kadar herkes hayatlarına dair detayları paylaşsa da; siz konuşacaklarınızı hafta sonu programınız ya da tatil hedeflerinizle sınırlı tutun. Özel hayatınıza dair sıkıntılarınızı ve yaşadığınız olumsuz durumları işyerinin kapısında bırakın. Aksi taktirde başarısız ya da dikkatsizlik yaşadığınız bir anda, sizi vuracak en önemli silahı ellerinizle teslim etmiş olursunuz.

İşkolik olmayın
Yeni başlayanlar için hedef her zaman çok çalışmak ve yükselmektir. Ancak bunu yaparken zaman içinde sosyal hayatınızdan da olmamalısınız, iş- yaşam dengesi, hem kariyere, hem de psikolojiniz sayesinde özel-sosyal hayatınıza başarıyı getirecektir.