Türkmenistan Hava Yolları Japonya'ya Direkt Uçak Seferlerine Başladı

Türkmenistan Hava Yolları, ülkenin başkenti Aşkabat'tan Tokyo'ya sürekli uçuş başlattıktan sonra Hazar bölgesi Uzak Doğu'ya daha iyi bağlanmış oldu.

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
Türkmenistan Hava Yolları Japonya'ya Direkt Uçak Seferlerine Başladı
Türkmenistan Hava Yolları, ülkenin başkenti Aşkabat'tan Tokyo'ya sürekli uçuş başlattıktan sonra Hazar bölgesi Uzak Doğu'ya daha iyi bağlanmış oldu. İlk uçak 26 Haziran'da Aşgabat Uluslararası Havalimanından kalkarak Japonya Haneda Havaalanına iniş gerçekleştirdi.

Türkmenistan’ın ulusal bayrak taşıyıcısı, uçakta diplomatlar ve haber muhabirleriyle Çarşamba günü Japonya’ya ilk direkt uçuşunu yaptı. Türkmenistan Hava Yolları'na ait bir Boeing 777-200LR jeti 27 Haziran’da Aşkabat’a geri döndü.

Havayolu yetkilileri, Aşkabat ve Tokyo arasındaki yeni parkurun başlatılmasının iki Asya ülkesi arasındaki ilişkileri artıracağını söylediler.

Türkmenportal'ın raporuna göre, “Bu konuyla ilgili tüm istek ve önerileri piyasaya sürmeden önce inceledik ve tahminlerimiz rotanın girişimciler ve turistler arasında çok popüler olacağını gösterdi” dedi.

Havayolu bu yılın ilerleyen saatlerinde Vietnam’daki Ho Chi Minh ve Cidde, Suudi Arabistan’a düzenli seferler düzenlemeyi planlıyor ve Türklerin Müslümanların Mekke ve Medine’ye hacca gitmesini istiyor.

Türkmenistan Hava Yolları jet filosunu yükseltme sürecine giriyor, böylece uçağın batı havacılık standartlarını karşılaması gerekiyor. Şu anda filosunda Boeing tarafından üretilen 19 uçak bulunuyor. Daha önceki yıllarda Türkmenistan üç adet Boeing-737-800 jeti, iki adet Boeing 777-200 LR, 2015 yılında ise üç adet Boeing 737-800 aldı.

Bu yılın başlarında, Başkan Gurbanguly Berdimuhamedow, Japon turistler için yeni ve daha rahat vize kurallarını onayladı. Japon vatandaşları mesai saatleri dışında, hafta sonları ve resmi tatillerde vize almak için konsolosluk ücreti ve ek ücret ödemekten muaftır.

Türkmenistan Hava Yolları Japonya'ya Direkt Uçak Seferlerine Başladı

Vize değişiklikleri, Aşkabat'ın dünyanın en büyük üçüncü ekonomisi olanlarla bağ kurmak için attığı birkaç adımdan sadece bir tanesi. Türkmenistan'da var olan Japon işletmeler esas olarak ekonominin petrol ve gaz sektörlerindedir.

28 Haziran'da, Kawasaki Heavy Industries Ltd. ve devlete ait Turkmengas, Ahal eyaletinde, A-92 benzine doğal gaz işlemek için bir tesis başlattı. Japonya’nın en büyük dördüncü şirketi Itochu ve Turkmengas geçtiğimiz günlerde Aşkabat’ın yaklaşık 250 mil güneydoğusunda bulunan Galkynysh gaz bloğunu keşfetmeyi kabul etti.