GDS Nedir?

Başta seyahat acenteleri olmak üzere seyahat endüstrisi hizmet sağlayıcıları arasında işlemleri sağlayan bilgisayarlı bir ağ sistemidir.

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
GDS Nedir?
GDS Nedir?

İngilizce: Global Distribution System Türkçe: Küresel dağıtım sistemi, bir şirketin sahip olduğu veya işlettiği, başta havayolları, oteller, araç kiralama şirketleri ve seyahat acenteleri olmak üzere seyahat endüstrisi hizmet sağlayıcıları arasında işlemleri sağlayan bilgisayarlı bir ağ sistemidir.

Amadeus, Sabre, Galileo ve Expedia gibi sağlayıcıları gds sistemler için örnek verebiliriz. GDS sistemler esas olarak hizmet sağlayıcılardan alınan gerçek zamanlı Otel, uçak bileti, araraç kiralama bilgisini Seyahat acentalarına sunarlar.  Seyahat acenteleri, nihai tüketicilere seyahatle ilgili hizmetler sunabilmek için GDS sistemlerini kullanırlar.

Gds sistemleri sayesinde seyahat acentaları Uçak bileti rezervasyonu, Otel rezervasyonu gibi hizmetlerin satışlarını gerçekleştirebilirler. Firma olarak bizlerde Amadeus, Sabre, Galileo, Paximum, Bookingagora gibi GDS sistemlerini kullanmaktayız.