Alacati Ot Festivali Turu

Alaçatı sevdalıları için, otellerin doluluk oranı kadar çevre temizliği, gelen turist sayısı kadar değerlerimizi yaşatmak ve bunları sonraki kuşaklara

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
Alacati Ot Festivali Turu
ALAÇATI OT FESTİVALİ TURU

2 GECE 3 GÜN 1 GECE OTEL KONAKLAMASI



ALAÇATI OT FESTİVALİ HAKKINDA : 

Alaçatı sevdalıları için, otellerin doluluk oranı kadar çevre temizliği, gelen turist sayısı kadar değerlerimizi yaşatmak ve bunları sonraki kuşaklara ve konuklarımıza aktarmak önemliydi.

Alaçatı Ot Festivali bu düşüncenin ürünü olarak doğmuştur.

Alaçatı doğasının zenginliğini, otlarının çeşitliliğini tanıtmak ve bu otlarla pişirilen geleneksel yemeklerinin kaybolmaması için, 2010 yılından itibaren Alaçatı Ot Festivali düzenlemeye başladı.

Alaçatı’yı bahar tazeliğinde yaşayabilmek bir ayrıcalık! Bu nedenle her bahar, doğanın uyandığı, bin bir çeşit otun çevremizi bezediği bir dönemde bu festivali yapıyor ve bunun geleneksel hale gelmesini Alaçatı sevdalıları istemektedir.
Alaçatı’nın doğallığına, kucaklayıcı sıcaklığına kaynatılmış reçellerin, bin bir otla yapılmış yemeklerin, böreklerin üzerine serpilmiş çörekotlarının kokusu karışsın istenildi bu festivali düzenlerken.

Bu festival yarışmadan öte bir şey. Festival bahanesiyle doğa hakkında bildiklerimizi aktarmak, bilmediklerimizi öğrenmek, yeni tatlara yeni dostluklar eklemek amaç!
Alaçatı’nın korunmuş mimarisinin bezediği dar sokaklarında dolaşmak, gülen yüzlü güzel insanlarla bu güzellikleri paylaşmak, hiç tanımadığımız, adlarını bile bilmediğimiz insanlarla sohbet edip, ağız dolusu kahkahalar atmak için tüm doğa dostlarını bekliyoruz.

Kısacası, “O anı yaşadım” diyebilmek!
Tanıdık, tanımadık herkesi, bu keyfi bizimle paylaşmaya çağırıyoruz.

ÇEŞME-ALAÇATI-EFES-ŞİRİNCE
1. GÜN :
CUMA: GECE YOLCULUĞU

Araç Kalkış Noktalarımız;
23:30 Kızılay
23:45 Bahçelievler Milli Kütüphane Önü
00:00 Armada Avm Önü
00:15 Ümitköy Köprüsü Altında buluşmamızın ardından gece yolculuğumuza başlıyoruz

2. GÜN :

CUMARTESİ ÇİÇEKLİ KÖY-ÇEŞME-ALAÇATI OT FESTİVALİ-KUŞADASI


Sabah saatlerinde İzmire varmadan önce Çiçekli Köy’de sabah kahvaltısı için mola veriyoruz ( extra ) kahvaltı sonrası panaromik İzmir turu yapıyoruz ve Çeşme'ye doğru hareket ediyoruz. Çeşme’ye vardığımızda ilk gezi noktamız çeşme kalesi. Çeşme Kalesi gezimizin ardından alış veriş ve fotoğraf için çeşme marinada serbest zaman veriyoruz.Serbest zaman süresinde sakızlı dondurma yemeyi , sakızlı türk kahvesi içmeyi ve sakız reçeli almayı unutmayın . Serbest zaman sonrasında ot festivaline katılmak için Alaçatı'ya hareket ediyoruz. Efsaneye göre, Alaçatı’da 1001 çeşit ot yetişirmiş, ancak bu otları kimse tek başına toplayamaz imiş. Bu efsanenin sırrını çözmek amacı ile, Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği koordinasyonunda, Çeşme Belediyesince düzenlenecek Alaçatı Ot Festivaline katılıyoruz. Alaçatı doğasının zenginliği, otlarının çeşitliliğini tanıtmak ve bu otlarla pişirilen geleneksel yemeklerin kaybolmaması için düzenlenen festivalde, Alaçatı’ya özgü otların toplanarak, birbirinden leziz yemekler yapılıyor. Festivalde bu yılın ana teması, deniz kenarlarında, bataklık ve nehir kenarları ve rutubetli ortamlarda yetişen, Ebegümeci olacak.Festival boyunca Ebegümeci ile yapılmış yemekler yarışacak. İki gün katılacağımız festivalde, Alaçatı’nın Arnavut kaldırım taşı ile dar kaplı Rum mimarisi ile Osmanlı mimarisinin birleştiği sokaklar da, coşkun kalabalığın içerisinde yerlerimizi alıp, üreticilerin otlu stantlarını, kortej yürüyüşünü izleyeceğiz. Tanınmış gurmelerin yemeklerinden ve festivale katılan yarışmacıların yaptığı ve Festival Komitesi tarafından sağlanan stantlarda ücretli ve ücretsiz servise sunulacak yemeklerin tadımını yapma imkânımız olacak.Festival sonrası aracımıza binip otelimize doğru yola çıkıyoruz.

Sabah Kahvaltısı : Çiçekli Köy'de ekstra olarak alınacaktır
Öğle Yemeği : Alaçatı'da serbest öğlen yemeği
Akşam Yemeği : Otelde set menü ya da açık büfe olarak alınacaktır.
Konaklama : 3* ve 4* Oteller
Güzergah : Ankara-Çeşme (666 km) , Çeşme-Alaçatı (3 km) , Alaçatı-Kuşadası (149 km)


3. GÜN :
KUŞADASI-EFES-MERYEM ANA EVİ-YEDİ UYURLAR-ŞİRİNCE

Değerli misafirlerimiz, sabah otelimiz de alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Efes Antik Kenti’ne hareketediyoruz. Burada Arcadiane Caddesi,Tiyatro, Küretler Caddesi, Memmius Anıtı, Herakles Kapısı, Traian Çeşmesi,Hadrian Tapınağı, Scholastika Hamamları, Gymnasion, Ticaret Agorası, Odeon,Parlamento Binası, Mozaikli Kaldırım, Paleastra,) Efes Antik Kenti gezimizin ardından Hıristiyan inanışına göreMeryem Ananın yaşadığı ve öldüğü ev olarak kabul edilen ve Hıristiyanların hac merkezi de olan Meryem Ana Evi gezisiniyapıyoruz. Kuran-ı Kerim veİncilde adları geçen Eshab-ül Kehf ( 7 Uyurlar ) geziyoruz. Buradaki gezimizi tamamladıktan sonra şarabı ve eski Rum evleri ile meşhur, kendinizi düşsel bir ülkedeymiş gibi hayal edeceğiniz, evleri, sokakları ve insanları ile sizleri kendine çeken Şirince'ye hareket ediyoruz. Şirince gezimizi de tamamladıktan sonra Ankara'ya’a doğru dönüş yolculuğumuz başlıyor. Sizleri aldığımız noktalara bıraktıktan sonra bir başka organizasyonumuzda görüşmek üzere sizlerle vedalaşıyoruz.

Sabah Kahvaltısı : Otelde alınacaktır
Öğle Yemeği : Şirince’de serbest öğlen yemeği ( Ekstra )
Akşam Yemeği : Yolda serbest olarak alınacaktır ( Ekstra )
Konaklama: 3* ve 4* Oteller
Güzergah: Kuşadası-Efes Antik Kenti ( 21 km ) , Efes Antik Kenti-Şirince (10 km ) , Şirince-Ankara (631 km )

Tur Ücretleri

İKİ KİŞİLİK ODA KİŞİ BAŞI : 249 TL

SİNGLE ODA : 299 TL

ÇOCUK İNDİRİMLERİ : 2-6 YAŞ :179 TL

:7-12 YAŞ :189 TL

ÖNEMLİ BİLGİTur esnasında kesinlikle koltuk numarası sözü ve garantisi verilemez. Turlarımızda her gün iki sıra atlayacak şekilde yer değişimi olmaktadır. Rehber gerekli gördüğü takdirde, tüm programı gerçekleştirmek kaydı ile zamanlama ve program akışı konusunda değişiklik yapma hakkına sahiptir. Programda belirtilen oteller standartları ve mevkileri bakımından aynı olmak kaydı ile değiştirilebilir. Turumuzda rehberlik, ulaşım, konaklama ve çevre gezileri paket programdır. Ayrı düşünülemez. Yeterli çoğunluk sağlanamadığı takdirde tur iptal olur. Böyle bir durumda misafirlerimize 1(bir)gün öncesinden bizzat haber vermekle yükümlüdür. 0–6 yaş çocuk indirimi iki yetişkin yanında uygulanır. Tek bir çocuk için kullanılır.


T.C. Vatandaşı olmayan yabancı uyruklu misafirlerimiz bu turumuzda ayrıca fark ödemez. Müze kart uygulamasının T.C vatandaşlarına özel bir uygulama olması nedeniyle müze kart verilmez.

TAVSİYELER

Sakızlı Türk kahvesi içmeden , sakızlı dondurma yemeden , sakız reçeli almadan , kumru yemeden, alaçatı sokaklarında dolaşmadan geri dönmeyin , yürüyüş için rahat ayakkabılar giyin , fotoğraf makineninizi yanınızda olsun ve yüzünüzden gülümseme hiç eksik olmasın.


Fiyat ve müsaitlik bilgisi için çağrı merkezimiz 0 850 304 03 58 ve info@traveland.com.tr