Kamu Kurum ve Kuruluş Görevlilerinin Biletlerinde Tanınan İlave Haklar

Yurtdışına Çıkışı Durdurulan Kamu Kurum ve Kuruluş Görevlilerinin Biletlerinde Tanınan İlave Haklar Türk Hava Yolları Duyurusu

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
Kamu Kurum ve Kuruluş Görevlilerinin Biletlerinde Tanınan İlave Haklar
Sayın Müşterimiz,

Bu bülten ile belirtilen uygulamalar ?Uçuş ve Hizmet Aksaklıkları Prosedürü?nde tanımlanan aksaklıkların oluşmadığı seferlere kayıtlı bulunan yolcularımız için geçerlidir. Prosedürde belirtilen aksaklıkların oluştuğu seferlere kayıtlı yolcuların 1 rezervasyon degişikliği ve ücret iade talepleri, prosedürde tanımlanan şeklide karşılanacaktır.

Kamu kurum ve kuruluşuna bağlı görevlilerin yurtdışına çıkışlarının iptal edilmesi ile bu yolcuların 12 Mart 2020 tarihi ve öncesinde düzenlenmiş biletleri için Ortaklığımızın TK/AJ seferlerine kayıtlı TR çıkışlı yurtdışı (ECN dahil) seyahati olan münferit ve grup yolcuların işlemleri, ücret kurallarına bakılmaksızın 31 Mart 2020 (dahil) tarihine kadar işlem yapılması kaydıyla aşağıda belirtilen şartlarda yapılacaktır. Yolcuların kamu kurum ve kuruluşlarında görevli olduğunu gösterir belgeyi ibrazı zorunludur.

1) Rezervasyon ve Parkur Değişiklikleri:

Rezervasyon ve parkur değişiklikleri varış noktasının aynı IATA bölgesinde olması, talep edilen değişikliğin aynı kabinde olması ve 31 Mart 2020 (dahil) tarihine kadar işlem yapılması kaydıyla;

Aynı ücret sınıfında yer olması kaydıyla orijinal biletleme tarihinden itibaren 1 yıl ıçerisindeki seferlere ceza alınmaksızın yapılacaktır. Aynı ücret sınıfında yer olmaması durumunda değişiklik cezası alınmaksızın oluşacak ücret farkları tahsil edilerek yapılacaktır.

Ortaklığımızın Marketing Carrier olduğu Interline uçuşlarda orijınal ücret kuralları doğrultusunda işlem yapılır.

2) İade talepleri:

Bu yolcuların iade işlemleri 31 Mart 2020 (dahil) tarihine kadar işlem yapılması kaydıyla aşağıda belirtilen şartlarda yapılacaktır.

a) Hiç kullanılmamış bilet:

Ücret kurallarına bakılmaksızın cezasız iade yapılacaktır. Ortaklığımızın Marketing Carrier olduğu interline uçuşlar da kapsam dahilindedir.

b) Kullanılmış bılet: 

Involuntary (ıstek dışı) kapsamında iade yapılır. Ortaklığımızın Marketıng Carrier olduğu Interline uçuşlar da kapsam dahilindedir.

3) Bilet süresinin uzatılması:

Herhangi bir ücret farkı ve ceza alınmaksızın biletin geçerliliği 1 yıla kadar uzatılabilecektir.

4) Ödemesi yapılmış veya ?Garanti Mco? su alınmış grupların rezervasyonlarının (talep halınde) iptal/iade, rezervasyon ve parkur değişiklik talepleri mevcut ücret kuralları kapsamında var olan cezaları gözetilmeksizin yapılacaktır.

5) Bilet değişiklik/iade işlemleri Türk Hava Yolları Satış Ofisleri çağrı merkezi ve biletin satın alındığı acenteler tarafından yapılacaktır.

Yukarıda belirtilen uygulamalar çerçevesinde yapılacak değişiklikler bir defa ile sınırlandırılacak olup yolcunun sonraki değişiklik taleplerı için ücret kuralları dahilinde oluşacak ceza ve farklar tahsil edilerek yapılacaktır.

Duyuru

Saygılarımızla,