Ukrayna Giriş Çıkış Serbest Mi? Ukrayna Uçuşları Hakkında Bilgiler (Covid 19)

Türk vatandaşları, geçerli pasaport veya yeni nesil çipli T.C. Kimlik Kartlarıyla vizesiz olarak Ukrayna'ya seyahat edebilmektedirler.

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
Ukrayna Giriş Çıkış Serbest Mi? Ukrayna Uçuşları Hakkında Bilgiler (Covid 19)

 Değerli Müşterimiz,

 

Türkiye Cumhuriyeti ile Ukrayna arasında imzalanan Vize Muafiyeti Sözleşmesi kapsamında Türk vatandaşları, geçerli pasaport veya yeni nesil çipli T.C. Kimlik Kartlarıyla vizesiz olarak Ukrayna'ya seyahat edebilmektedirler.

Uygulamanın başladığından bu yana yapılan seyahatlerin arttığını gözlemlemekteyiz.

 

Buna istinadsen Yeni Normal ve Normalleşme sürecinde, bölgelerin kurallarını esnetmesi ile birlikte tekrar hareketlenen Ukrayna Destinasyonu için ülkeye giriş prosedürleri  hakkında bilgi vermek isteriz.

·         Ukrayna’nın Avrupa ile sınır komşusu olması bazı olumsuz teşebbüslerin yaşanmasına sebep olduğu için Ukrayna Sınır Polisi tarafından tedbirler arttırılmıştır.

·         Ukrayna’ya girmek isteyen yabancı uyruklu vatandaşların, Ukrayna’da kayıtlı olan bir sigorta şirketi veya Ukrayna’da temsilciliği bulunan/ Ukrayna’daki şirketlerle bir anlaşma çerçevesinde ilişkileri bulunan yabancı bir sigorta şirketince düzenlenmiş, Covid-19 tedavi masraflarını kapsayan, Ukrayna’da kalış süresince geçerli sigorta poliçesine sahip olmaları gerekmektedir.

UKRAYNA’YA GİRİŞLERDE, COVİD-19 TESTİ ŞARTI ARANMAMAKTADIR. (Son 14 gün içerisinde Türkiye’de bulunan bütün yolcuların Ukrayna’ya giriş yapabilmeleri için 0-48 saat içerisinde yapılmış negatif PCR test zorunluluğu  15 Ocak 2021  itibari ile kaldırılmıştır. )

·         Resmi makamlarca alınan kararlar ve önlemler doğrultusunda; 28 Aralık 2020 tarihi itibari ile yurt dışından Türkiye' ye giriş için, uçuştan önceki 72 saat içerisinde yapılmış ve negatif sonuç alınmış PCR testinin uçağa binmeden önce ibraz edilmesi zorunludur. Negatif PCR testi ibraz etmeyen kişiler, uçuşa kabul edilmiyecektir. Bu uygulama 01 Mart 2021 tarihine kadar devam edecektir. Uygulamanın uzatılması durumunda ayrıca bilgi ileteceğiz.

 

Ukrayna’ya seyahat edecek misafirlerimizin yanlarında;

·         Ukrayna mevzuatı uyarınca, Ukrayna’ya girişlerde pasaport kontrolü esnasında geçerli pasaport veya çipli T.C. Kimlik Kartı

·         Gidiş-dönüş uçak bileti

·         Seyahat için yeterli miktarda döviz bulundurulması / belgelenmesi http://kiev.be.mfa.gov.tr/Mission/ShowAnnouncement/377533   (Hesaplama: Kalış süresine ilave 5 gün daha eklenir. Her gün için kişi başı günlük 50 usd veya  euro bulundurulmalıdır. Örnek: Kişi Ukrayna’da 3 gün kalacak ise (3+5) x 50 usd veya euro = 400 usd veya euro tutarındaki paranın ibraz edilmesi gerekmektedir. Kredi kartı ibrazı kabul edilmemektedir.)

·         Ukrayna’ya geliş amacını belgeleyen evrak (turistik amaçlı ziyaretlerde otel rezervasyonu)

 

Belgelerin çıktıları alınarak pasaport polisine gösterilmesi gerekmektedir.

 

Ancak önemle vurgulamak isteriz ki; Ukrayna makamlarınca giriş kapılarında yapılan kontroller esnasında girişe izin verilmemesi ihtimali mevcuttur. Seyahat amacının kanıtlanamaması, yeterli miktarda nakit bulunmaması ya da sınır polisinin insiyatifi sonucunda ülkeye girişinize izin verilmeyen kişilerUkrayna’ya gelirken kullandıkları havayolu şirketinin ilk müsait uçağıyla seyahat ettikleri ülkeye geri gönderilmektedir.

Ukrayna Giriş Çıkış Serbest Mi? Ukrayna Uçuşları Hakkında Bilgiler 2021