KKTC - Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (Covid 19) Testi İstiyor Mu?

KKTC (Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Covid19 Testi İstiyor Mu? Kıbrıs Hakkında detaylı bilgiler için yazımızı okyabilirsiniz.

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
KKTC - Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (Covid 19) Testi İstiyor Mu?

Değerli Müşterimiz,

KKTC Sağlık Bakanlığı; 45/2018 Bulaşıcı Hastalıklar Yasası Kapsamında Toplanan Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi Tarafından Alınan Kararlar Doğrultusunda Aşağıda Belirtilen Ek Tedbir Kararlarının Uygulanmasına Karar Vermiştir.


1. 20 Ekim 2020 tarihinden itibaren ( 20 Ekim 2020 dahil ) B grubu ülkelerinden ( TÜRKİYE - B Grubundadır ) ülkemize giriş yapmak isteyen ve adada en fazla 3 gün kalacak kişiler, ülkeye girişte negatif PCR test sonuçlarını ibraz etmeleri ve girişte alınacak 2. PCR test sonuçları çıkıncaya kadar otel ve merkezi izolasyonda beklemek şartı ile karantina uygulaması olmaksızın ülkeye giriş yapabileceklerdir.


Önemli Not : Misafirlerimiz Uçağa biniş tarihinden önceki 0-120 saat içerisinde yapılan ve sonucu negatif olan PCR test sonucunu KKTC’ye girişlerinde görevlilere vererek ülkeye girebileceklerdir.


Otel rezervasyonu olan kişilerin test sonuçları çıkıncaya kadar tüm sorumluluğun otellerde olması kaydı ile otellerin anlaşmalı olduğu ve bu süreçte görev yapan taksi, minibüs ve otobüsler ile rezervasyon yaptırdıkları otel tarafından otele transferleri sağlanacaktır. Otel rezervasyonları olmayan diğer kişiler 2. PCR test sonuçları çıkıncaya kadar Bakanlığın belirlediği merkezi izolasyon yerlerinde bekleyeceklerdir. Sonuçları negatif çıkan kişilerin KKTC’de en fazla 3 gün kalmaları kaydı ile karantina uygulamalarından muaf tutulacaktır.

KKTC (Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Covid19 Testi İstiyor Mu?