Şiraz Uçuşları, Seyahat Kural Ve Kısıtlamaları (Covid 19)

Şiraz'a Seyahat Edecek Yolcular için Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar.

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
Şiraz Uçuşları, Seyahat Kural Ve Kısıtlamaları (Covid 19)
Şiraz Seyahat Kural Ve Kısıtlamaları

10 Mart 2021 itibariyle Şiraz seferlerinin haftada 3 frekans, 10 Haziran 2021 itibariyle de 5 frekans olarak icra edilecek olması nedeniyle İran-Şiraz'a seyahat edecek yolcular için dikkat edilecek hususlar aşağıda belirtilmiştir:

 

Şiraz'a Seyahat Edecek Yolcular için Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar;

 

1. COVİD-19 TEST SONUCU: 8 yaşından büyük tüm İranlı ve yabancı uyruklu yolcular negatif moleküler test sonucu (RT-PCR) ibraz etmek zorundadır.

  1. Tüm yolculardan (8 yaş üzeri), pasaport tipine bakılmaksızın, uçuştan önce son 96 saat içerisinde alınmış negatif moleküler test (PCR) sonucu talep edilecektir. Test, bulundukları ülkede onaylı laboratuvarlarda yapılmalıdır.
  2. Test dili İngilizce olmalıdır. İngilizce dışındaki dillerde düzenlenmiş test sonuçları, İran dış temsilcilikleri tarafından onaylanmış olmalıdır.
  3. Taşıyıcı, tüm yolcuların geçerli sağlık sertifikalarına sahip olduğundan emin olmalı ve yukarıdaki sertifikalara sahip olmayan yolcuları sefere kabul etmemelidir. Varışta yukarıdaki sertifikaları göstermeyen yolcuların İran'a girişine izin verilmeyecektir.

 

2. Avrupa ülkelerinden gelen veya Avrupa ülkelerini 4 saatten fazla transit olarak kullanan 8 yaş üzeri yolculara veya Avrupa dışından gelmiş şüpheli belirtisi olan yolculara, varışta yeni bir PCR testi yapılabilir.

 

3. YAZILI FORMLAR: Tüm yolcuların seyahate başlamadan önce https://www.cao.ir/web/aeronautical-operations-monitoring/maunual adresinden temin edecekleri Kovid-19 Beyan Formunu doldurup check-in ve varışta ibraz etmeleri gerekmektedir. Bunun yanı sıra; tüm yolcuların varışta tıbbi tarama, gerekirse yeni bir PCR testi ve evde izolasyona tabi tutulabileceklerine ve doğacak bütün masrafları karşılayacaklarına dair kabin içinde dağıtılan Taahhüt Formunu doldurup varışta sağlık yetkililerine teslim etmeleri gerekmektedir.

 

4. Tüm yolculara (sağlık sertifikasına sahip olanlar dâhil) varışta tıbbi tarama yapılacaktır. Herhangi bir Covid-19 şüpheli vaka tespitinde, yeni bir PCR testi yapılır, test sonucu netleşene kadar yolcunun sağlık bakanlığı tarafından belirlenen yerlerde karantinaya alınması gerekmektedir. Yolcu İranlı ise taahhüt imzalayarak kendini evde izole edebilir. Tüm taşıyıcılar, yolcularını bu hususta bilgilendirmekten sorumludur.

 

5. YÜKSEK RİSKLİ ÜLKELER: İkinci bir duyuruya kadar, İran'a seyahatlerinden önce son iki hafta içerisinde bu ülkelerden birinde 4 saatten fazla bulunan yolcuların İran'a girişlerine izin verilmeyecektir. Bu yolcular ilk kalkış noktasından kesinlikle sefere kabul edilmemelidir.

Ülkeler: Birleşik Krallık, Güney Afrika, Angola, Arjantin, Bolivya, Botsvana, Brezilya, Burundi, Yeşil Burun Adaları, Şili, Kolombiya, Kongo, Ekvador, Esvatini, Fransız Guyanası, Lesotho, Malavi, Moritanya, Mozambik, Namibya, Panama, Paraguay, Peru, Ruanda, Sicilya, Surinam, Tanzanya, Uruguay, Venezüella ve Zambiya.

 

6. Turistik amaçla seyahat eden yolculara havalimanında varış vize uygulaması ikinci bir bildirime kadar askıya alınmıştır.

 

7. E-vize: E-vize uygulaması devam etmekte olup http://e_visa.mfa.ir/en/ adresinden başvuru yapılmalıdır.

  1. Başvuru formunu doldurmak (Visa Grant Notice) tek başına ülkeye giriş yapmak için yeterli değildir. Yolcular, kendilerine geçerli bir e-vize numarası (IR-00000000000) verilene kadar süreci takip etmelidir.
  2. Elektronik vize numarasını almamış yolcular İran'a kesinlikle gönderilmemelidir.
  3. Geçerli e-vize numarası olmadan gönderilen yolcuların ülkeye girişine izin verilmeyecek INAD olarak çıktıkları noktaya geri gönderileceklerdir.