Mezar-ı Şerif Uçak Bileti

Mezar-ı Şerif Uçak Bileti için tüm hava Yollarını karşılaştır en uygun, ucuz ve kampanyalı fiyatlarla direkt, aktarmalı uçak biletini satın al. Afganistan Şerif şehrine uçuş gerçekleştiren havayolları arasından promosyon uçak biletini bul kredi kartına taksit imkanı ile ücretsiz rezervasyon yaptır.

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
Mezar-ı Şerif Uçak Bileti

Ucuz Mezar-ı Şerif Uçak Bileti

Fiyat ve bilgi için 0850 304 03 58 numaralı telefonumuzdan satış temsilcilerimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Sayın Müşterilerimiz sadece bir telefonla en uygun ve ucuz fiyatlarla Mezar-ı Şerif Uçak Biletini satın alabilirsiniz. Firmamızdan telefonla yapacağınız bilet satın alma işlemlerinde %10 ile %20 arasında indirimden yararlanırsınız. Bilet fiyatları hakkında bilgi almak için 0850 304 03 58 numaralı çağrı merkezimizden bizlere ulaşınız.
Yukarıda bulunan telefon numaramızdan firmamıza ulaşabilir anında en uygun, ucuz ve kampanyalı fiyatlarla rezervasyon yaptırabilir ve uçak biletinizi satın alabilirsiniz.. Traveland.com.tr sizler için Galileo, Amedus ve Troya gibi programları kullanarak 400'e yakın havayolu firması arasında direkt ve aktarmalı uçuşları kontrol ederek en uygun bileti sizlere sunar. Uçak Bileti satın almak ve rezervasyon yapmak için telefon numaralarımızdan bizlere ulaşın kalite ve uygun fiyatın ayrıcalığını yaşayın.
Mezar-ı Şerif Uçak Bileti

En uygun ve ucuz uçak biletini almak için çağrı merkezimiz üzerinden bizlerle iletişime geçiniz. Çağrı merkezimiz üzerinden yapacağınız biletleme işlemlerinden %20'ye kadar indirimlerden yararlanabilirsiniz.

Çağrı Merkezimiz üzerinden yapacağınız biletlemelerde online biletleme ücreti ödemezsiniz. Bu ücret size indirim olarak yansır ve biletinizi daha uygun fiyatla alabilirsiniz.
Sayın müşterilerimiz çağrı merkezimiz üzerinden yapacağınız biletleme işlemlerinde %20'ye kadar indirimden yararlanabilirsiniz.

Mezar-ı Şerif Hakkında

Mezar-ı Şerif Afganistan'ın kuzeyinde yer alan Mezar-ı Şerif kenti, Belh vilayetinin de merkezi olma özelliğini taşıyor. Mezarı Şerif; Özbekistan, Türkmenistan ve Tacikistan sınır bölgesinin birbiri ile kesiştiği, stratejik bir konuma sahip. Amu Derya’nın yaklaşık 74 km kadar güneyindeki bu bölgenin bir diğer önemli yerleşimi ise, Mezar-ı Şerif’in 20 km kuzeybatısında, oldukça yakın bir konumda, vilayet ile aynı adı alan Belh kenti.

Şehirdeki Gezilebilecek Yerler
Hz. Ali Türbesi kentin merkezini belirliyor. Kare biçimli bu geniş meydan aynı zamanda en büyük yeşil alanlardan biri. Hemen doğu yönünde uzayan Şehit Mesud Caddesi üzerinde Belh Üniversitesi görülebilir. Bu yolun sonunda devam ederseniz Firdevsi Meydanı’na çıkıyorsunuz. Cadde burada Asya Otoyolu’nun şehre uzanan kolu ile kesişiyor. Bir sonraki kesişim ise Kifayet Meydanı. Bu noktada, geleneksel sporlardan biri sayılan Buzkaşı oyununu tasvir eden oldukça görkemli bir anıt bulunuyor. Kifayet Meydanı’ndan sonra başlayıp, Belh Üniversitesi’nin yeni kampüsü alanına kadar uzanan bölge kentin en uzak noktasını oluşturuyor.

Hz. Ali Türbesi’nden hareket edip batı doğrultusunda yol alırsanız, sırası ile Gazanfer ve Bereket Meydanı’na kavuşuyorsunuz. Gazanfer meydanından sola ve güneye yönelirseniz Huzur Bağı (Bagh-e-Hozoor) olarak anılan yeşil alanı görebilirsiniz. Belh Bilgi ve Kültür Merkezi de yine bu komşulukta bulunan bir diğer adres. Merkez bölgenin kuzeyinde bulunan Zehra Bağı bir başka görülesi doğa alanı. Biraz daha ileride kentin hastanesini bulabilirsiniz.

Bir Günde Mezar-ı Şerif nasıl gezilir?
Mavi kubbesi ve olanca ihtişamı ile dikilen Hz. Ali Türbesi, bir günlük turunuzun ilk durağı olmalı. Mart ayına denk gelen bahar şöleni Newruz ise Mezarı Şerif’e gelmek için en doğru zaman. Bu meydanda bulunan ve kentin dört yönüne doğru açılan dört kapıyı takip edebilirsiniz. Kifayet, Gazanfer, Bereket ve Firdevsi meydanları bir çırpıda görebileceğiniz meydanlar.

Ulaşım hakkında bilgiler
Kent içinde en uzak yere taksi ile gitmek 30 Afg kadar tutuyor.
Mezarı Şerif, Kuzey Afganistan’ın en önemli ticaret merkezi. Kent, 2011 yılında demiryolu ile Özbekistan’a bağlanmış. Hava limanının yakınlarında son bulan bu demiryolu sayesinde, ticari mallar bütün ülkeye buradan dağılıyor. Yerel ekonomi bu ticari etkinlikler dışında tarım ve düşük ölçekli petrol işletmeleri üzerinden işliyor.

Şehre Yakın Yerler
Yaklaşık 30 dakikalık bir araba yolculuğu ile Belh’e geçebilirsiniz. Bölgedeki en eski yerleşimlerden biri olan Belh’in Mevlânâ Celâl-ed-Dîn Muhammed Rûm-î'nin doğduğu şehir olduğunu belirtelim. Ünlü düşünür Mevlana Celaleddin Rumi ya da buradaki adıyla Mevlana Celaleddin Belhi’nin doğduğu evin de içinde bulunduğu Belh’teki Hoca Bahauddin Veled Medresesi, Türkiye tarafından restore ediliyor.

Kültür ve Eğlence
Müzeler, Meydanlar, Tarihi Mekânlar, Anıtsal Yapılar

Kent adını, İslam’ın dördüncü halifesi Hazreti Ali’ye ait olduğu söylenen türbeden alıyor. Hazreti Ali’nin 661’de Küfe kentinde suikast sonucu şehit edildiği ve oraya gömüldüğü biliniyor. Ancak buradaki inanışa göre; düşmanların onun cansız bedeninden intikam almasından korkan Hz. Ali sevenler, halifeyi bir dişi deveye yükleyerek, hayvanı bitkin düşene kadar yürütüp yığıldığı yerde defin işlemini gerçekleştirmiş.

Selçuklu Sultanı Sancar tarafından ortaya çıkarılana değin bu yerin gizli kaldığı söyleniyor. Sultan Sancar ise 1136 yılında türbeyi inşa ettiren kişi olarak biliniyor Cengiz Han akınları zamanında yıkılan yapı ve mezar, Timur Sultanlarından Hüseyin Baykara tarafından 1481’de yeniden inşa edilmiş. 15.yüzyıl bezemelerinden hiç biri bugüne erişmese de, aslına uygun yenileme çalışmaları yapılarak türbe özgün güzelliğine kavuşturulmuş. Emir Şir Ali ve Muhammed Ekber gibi Emir Dost Muhammed ailesi üyeleri ve hanlarının da bu kampüs içerisinde mezarları bulunuyor.

Mezarı Şerif özellikle baharın gelişini ve yeni yılı müjdeleyen Nevruz günleri sayısız ziyaretçi ile dolup taşıyor. Binlerce güvercinin uçuştuğu görülmeye değer bu türbede, renkli güvercinlerin de zaman içinde beyaza dönüştüğüne inanılıyor. Rengini gökyüzü mavisinden alan türbenin bir başka ilgi çeken ayrıntısı ise kuşkusuz mozaikleri.

Mevlana Celalettin Kültür Parkı, Taşkurgan Sarayı, Hükümet Sarayı ve Mezarı Şerif Kapısı görülesi anıtsal yapılar. Mezarı Şerif ülkenin önemli eğitim merkezlerinin başında geliyor. Başta 15 fakülteli Belh Üniversitesi olmak üzere 5 yüksek okul bulunuyor. Parklar, Oyun, Etkinlik ve Doğa Alanları

Mezarı Şerif’te step iklimi hüküm sürüyor. Yazları sıcak kışları ise oldukça sert geçiyor. Yağışlı dönem olarak anılan Aralık- Nisan arasında bile çok fazla yağış almıyor. Yazın sıcaklığın 40 dereceyi bulduğunu belirtelim.

Afganistan ile özdeşleşmiş geleneksel spor buzkaşının başkenti kesinlikle Mezarı Şerif. Buzkaşı Stadyumu bu oyunu seyredebileceğiniz yegane adres. Ayrıca Mezarı Şerif Kriket Stadyumu da kentin bu anlamda önemli çekim merkezlerinden biri. Mart ayının 21’nde Mezarı Şerif’e yolunuz düşerse, Nevruz kutlamalarının merkezi konumundaki Hz.Ali Türbesi ve dolayları çok daha etkileyici bir şekilde sizi karşılıyor.

Çağrı merkezimizden yapacağınız biletlemeler ve rezervasyonlar Traveland Turizm AŞ. Tursab No: 10051 kalitesi ve güvencesi ile gerçekleşmektedir.
Mezar-ı Şerif'te Yeme İçme
Mezarı Şerif yemeklerinde et, ekmek ve pirinç olmazsa olmazlar arasında.Mutfağın simge lezzeti ise kuşkusuz ''Afgan pilavı''. Afgan pilavının et, tavuk eti, sebze ile yapılan çok sayıda değişik pişirme şekli var. Meyni denen özel bir pirinç kullanılıyor ve özel günlerde farklı farklı pilavlar yapılıyor. Baharat, taze otlar ve yoğur sofralarda kesinlikle yer alıyor. Afgan ekmeği ve ıspanaklı zümrüt pilavı denmeniz gerekenler arasında sayılabilir.

Alışveriş (Neler Alınır Neler alınmaz?)
Komşu Belh kentinin uzun süre gölgesinde kalan Mezarı Şerif, 19. Yüzyıl ortalarında ortaya çıkan salgından dolayı Belh boşalınca önem kazanmış. Tarih boyunca ana ticaret yolları üzerinde bulunan Mezar-ı Şerif, bugün de kendine özgü bir hareketliliğe sahip. Geleneksel Türkmen halılarının ve yüksek kaliteli pamuğun satıldığı ünlü merkez Karakul, bu hareketliliğin en önemli kaynaklarından biri. El emeği ile dokunmuş kilimler ve halılar bölgenin en önemli turistik alım satım ürünü.

Uygun Mezarı Şerif Uçak Bileti

Mezarı Şerif Uçak Bileti için Tüm Hava Yollarını karşılaştır en uygun, ucuz ve kampanyalı fiyatlarla direkt, aktarmalı uçak biletini satın al. Mezarı Şerif şehrine uçuş gerçekleştiren havayolları arasından promosyon uçak biletini bul kredi kartına taksit imkanı ile ücretsiz rezervasyon yaptır.

Uçak İle Mezar-ı Şerif'e Ulaşım

Mazar-e Şerif Havaalanı ( IATA : MZR ), kentin 9 km doğusunda, taksiyle 15 dakika yolculuk ediyor.

Kam Air Pazar günleri ve perşembe günleri Kabil'e gidip geliyor (Kabil'i saat 09: 00'da terk ediyor, saat 14: 30'da geri dönüyor) ve Herat'a direkt uçuşları durdurdu. Kam Air, aralıksız olarak İran Meşhed'e uçuyor

Safi Airways Kabil ile Mazar arasında yaklaşık 40 USD'lik bir yolla uçuyor.
Kabil ve Mazar arasındaki Ariana uçuşları, talebin düşük olması nedeniyle askıya alındı.

Türk Hava Yolları Ocak 2014'ten itibaren Mazar'a direk seferler sunuyor. Havayolu, İstanbul'dan Mazar'a haftada 3 gün (Çarşamba, Cuma, Pazar) ve İstanbul'dan Mazar'a haftada 3 gün (Salı, Gündüz, Cmt) uçuyor. Havaalanının fiyatı 600 ila 950 ABD doları arasında.

Mezar-ı Şerif Uçak Bileti Fiyatları

Afganistan Hava Yolları ve Türk Havayolları İstanbul'dan Mezar-ı Şerif'e direkt ve aktarmalı olarak seferler düzenlemektedir. Bilet Fiyatları sezona göre değişeceğinden firmamızı arayarak güncel Mezar-ı Şerif Uçak Bileti Fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Mezar-ı Şerif Hava Durumu

MEZAR-I ŞERIF HAVA DURUMU

Mezar-ı Şerif Haritası


Bilgilendirme Mesajı
En uygun ve ucuz Mezar-ı Şerif uçak bileti için 0850 304 03 58 numaralı çağrı merkezimizden bizlere ulaşınız. Traveland.com.tr Kampanyalı ve promosyon uçak biletlerini sizler için araştırır en uygun ve hesaplı bileti sizlere sunar. Telefonla uçak bileti satın almak için çağrı merkezimizi ücretsiz arayabilir müşteri temsilcilerimizden bilgi alabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler
ucuz mezarı şerif uçak bileti, en uygun mezarı şerif uçak bileti, afganistan uçak bileti fiyatları, istanbul kabil uçak bileti, afganistan ariana uçak bileti, mezarı şerif nerede, afganistan hava yolları uçak bileti, mezarı şerif başkonsolosluğu, ankara afganistan uçak bileti, istanbul afganistan uçakla kaç saat, istanbul mezar-ı şerif uçak bileti