Nahçıvan Uçak Bileti

Nahçıvan Uçak Bileti için tüm hava Yollarını karşılaştır en uygun, ucuz ve kampanyalı fiyatlarla direkt, aktarmalı uçak biletini satın al. Azerbaycan Nahcivan şehrine uçuş gerçekleştiren havayolları arasından promosyon uçak biletini bul kredi kartına taksit imkanı ile ücretsiz rezervasyon yaptır.

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
Nahçıvan Uçak Bileti

Ucuz Nahçıvan Uçak Bileti

Fiyat ve bilgi için 0850 304 03 58 numaralı telefonumuzdan satış temsilcilerimiz ile iletişime geçbilirsiniz.

Sayın Müşterilerimiz sadece bir telefonla en uygun ve ucuz fiyatlarla Nahçıvan Uçak Biletini satın alabilirsiniz. Firmamızdan telefonla yapacağınız bilet satın alma işlemlerinde %10 ile %20 arasında indirimden yararlanırsınız. Bilet fiyatları hakkında bilgi almak için 0850 304 03 58 numaralı çağrı merkezimizden bizlere ulaşınız.
Yukarıda bulunan telefon numaramızdan firmamıza ulaşabilir anında en uygun, ucuz ve kampanyalı fiyatlarla rezervasyon yaptırabilir ve uçak biletinizi satın alabilirsiniz.. Traveland.com.tr sizler için Galileo, Amedus ve Troya gibi programları kullanarak 400'e yakın havayolu firması arasında direkt ve aktarmalı uçuşları kontrol ederek en uygun bileti sizlere sunar. Uçak Bileti satın almak ve rezervasyon yapmak için telefon numaralarımızdan bizlere ulaşın kalite ve uygun fiyatın ayrıcalığını yaşayın.
Nahçıvan Uçak Bileti

En uygun ve ucuz uçak biletini almak için çağrı merkezimiz üzerinden bizlerle iletişime geçiniz. Çağrı merkezimiz üzerinden yapacağınız biletleme işlemlerinden %20'ye kadar indirimlerden yararlanabilirsiniz.

Çağrı Merkezimiz üzerinden yapacağınız biletlemelerde online biletleme ücreti ödemezsiniz. Bu ücret size indirim olarak yansır ve biletinizi daha uygun fiyatla alabilirsiniz.
Sayın müşterilerimiz çağrı merkezimiz üzerinden yapacağınız biletleme işlemlerinde %20'ye kadar indirimden yararlanabilirsiniz.

Nahçıvan Hakkında

Azerbaycan'ın güneydoğu kesiminde yer alan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, yarı çöl olarak tanınan, dağlık bir coğrafyada kurulmuş. Buna rağmen hijyenik tabiatı ve renkli çiçekleriyle bir vaha görünümünde. Özerk bir idare olarak adlandırılan Nahçıvan’ın; Ermenistan, İran ve Türkiye ile sınır komşuluğu bulunuyor. Aslen Azerbaycan Türklerinin yerleştiği bir bölge. Stalin döneminde alınan bir kararla, Zangezur bölgesi Ermenistan idareine verilince, Nahçıvan’ın günümüz yalıtılmış hali meydana çıkmış.

İran ile 1932 senesinde oluşturulan bir toprak değiştokuşu sayesinde, Türkiye ile 9 km.’lik bir sınır komşuluğuna sahip olmuş. Yapımı 1992’de tamamlanan “Umut Köprüsü”, Nahçıvan’ın dış dünyaya bağlandığı tek nokta. Görece dağlık bölümde, yerleşim yoğunluğu Nahçıvan ve Ordubad merkezinde toplanıyor. Kapudzhuk (3.904 m.) ve Ilandag (2385 m.) bölgenin en yüksek dağları. Yöre halkı dağlık bölgenin verilen esinle ve “aksakallıların” anlattıkları söylencelerden Hazreti Nuh’un gemisinin burada karaya oturduğuna inanıyor.

Bunun anısı olarak bir türbe de konuklara açık tutuluyor. Nahçıvan kelimesinin “Nuh” kelimesi ile yakınlığı derhal farkedilebiliyor. Hamdullah Kazvini, Katib Çelebi ve Evliya Çelebi gibi ünlü yazarlara kalırsa yerleşimin adı; natural güzelliğinden ve havasının hoşluğundan geliyor.

Nahçıvan'da Gezilebilecek Yerler

Şehir amacıyladeki ve çevresindeki tarihsel yapılar arasında camiler ve türbeler ayrı bir yer tutuyor. Cuma, Zaviye, Pirgamış ve Imamzade camileri ziyaret edilebilir. "Han Evi" ve "İsmail Han" hamamı, Yusuf İbn Kuseyyir Türbesi, Yazar Hüseyin Cavit adına yapılmış anıt ve müze de diğer kültürel gezi durakları olabilir. Nahçıvan’da halılar amacıyla özel bir müzenin olduğunu da belirtelim. Kentin yakın çevresi, antik zamanlardan bugüne gelmeyi başarmış tarihi kalıntılar bakımından da zengin. Tarih burada genelde kule, kale ve türbeler biçiminde kendini gösteriyor.

Ermenistan ve İran sınırında olan Ordubad, bitki ve hayvan çeşitlerinin varlığı ile ilgi çekiyor. Bu bölümde tespit edilen Sabir kasabasında ilaveten geçmişi Bronz Çağı’na kadar giden kalıntılar görmek mümkün. Aza kasabasında antik Gilan kentinin kalıntıları bulunuyor. Kilit, Velaver, Ailis, Aza, Kotam, Bilev ve Vanand kasabalarında ise Ortaçağ’dan kalma yapıtlar görülebilir. Ordubad’ın 60 km. kadar güneyindeki Gemikaya Dağı’na gidecek olursanız, karşılacağınız çizimler sizi milattan 3000 sene evveline götürecek. Bölgede M.Ö. 2000-3000 seneları arasında yaşam sürdüren insanların, günlük yaşam, av, gerçek ya da düşsel hayvan tasvirlerinin işlendiği kaya yazmaları (petroglyph) muhakkak görülmesi gerekli olanlar arasında

İran ve Türkiye ile devlet sınırı süresince Araz Nehri akıyor. Ordubadçay, Alindzhaçay, Gilançay, Nakhchivançay, Arpaçay bu nehrin yakınlarında akan ve Nahçıvan tabiatına güzellik katan kırk kadar sudan yalnızca birkaçı. Batabat Gölü, görülmeye değer bir diğer yer. Babek ve Dzhulfa ilçelerinin drenaj suyu amacıyla kurulmuş bu suni göl, denizden 1500 metre yüksekte bulunuyor. Yazları 30C’nin altına düşmeyen sıcaklık 43C dereceye kadar çıkabiliyor. Nem oranının da düşük olduğunu belirtelim. Şimdilik korunmuş alanları olmasa da Nahçıvan, bitki ve hayvan çeşitleri bakımından hafife alınmayacak ölçüde çeşitlilik gösteriyor.

Nahçıvan madenler bakımından gerektiğince zengin. Mermer, kaya tuzu, kireçtaşı ve alçıtaşı çıkarılıyor. Yeraltındaki bir diğer zenginlikse kaynak suları. Sirab, Badamli, Vaikhir, Nagadzhir ve Gizildzhir gibi yerlerde yüzeye çıkartılmış şifalı sular bulunuyor. Yöre aynı vakitte geleneksel “kahrız” işçiliği ile de tanınıyor. “Kahrız” kelimesi, suyu yer altında yönelten ve su yüzüne çıkartan tüneller manasına geliyor. Bu işle uğraşanlara ise “kankan” deniliyor.

Nahçıvan'da Kültür ve Eğlence
Nahçıvan 12. yüzseneın büyük mimarlarından olarak tanınan Adzhemi İbn Abubekr’in de vatanı. Mumine-Hatun Türbesi bugüne kalmış yapıtlarinden biri olarak görülebilir. Türbe, geometrik desenleri, epigrafik döşemeleri ve parıldayan turkuaz rengiyle çok farklı bir güzellik sergiliyor. Nahçıvan yetiştirdiği diğer değerlerle de ilgi çekiyor. Azeri Türklerinin ulusal lideri Haydar Aliyev’in buralı olduğunu belirtelim.

Şehrin üniversitesi, Azerbaycan Ulusal Bilim Akademisi’nin bir kolu olarak hizmet veriyor. Eski okul binaları aslına ideal biçimde yenileniyor. Kültür Sarayı, Dram Tiyatrosu, Kukla Tiyatrosu kültürel çekim noktaları olmalarının yanısıra, mimari özellikleri ile de görülmeyi hakediyor.

Çağrı merkezimizden yapacağınız biletlemeler ve rezervasyonlar Traveland Turizm AŞ. Tursab No: 10051 kalitesi ve güvencesi ile gerçekleşmektedir.
Nahçıvan'da Yeme İçme
Bu antik kentin ayrılmaz bir parçasını da ulusal mutfağı ile eşi benzeri olmayan kültür özellikleri oluşturuyor. Anadolu’nun tarihsel ve coğrafi bir uzantısı olarak hesaba katıldığında yemekler arasındaki benzerlik basitçe anlaşılabiliyor. Hamur işleri, kebaplar, pilav, bozbaş, tatlılar ve diğer lezzetler Türk mutfağının bildik tatları olarak denenebilir. Toz fındık dolu özel kurutulmuş şeftaliler, yöredeki adıyla "Alana" muhakkak denenmeli. Balla servis edilen bir omlet olarak tarfi edilebilecek "baligaynag"ın, denenmesi gereken bir diğer lezzet olduğunu vurgulayalım.

Uygun Nahçıvan Uçak Bileti

Nahçıvan Uçak Bileti için Tüm Hava Yollarını karşılaştır en uygun, ucuz ve kampanyalı fiyatlarla direkt, aktarmalı uçak biletini satın al. Nahçıvan şehrine uçuş gerçekleştiren havayolları arasından promosyon uçak biletini bul kredi kartına taksit imkanı ile ücretsiz rezervasyon yaptır.

Uçak İle Nahçıvan'a Ulaşım

Türkiye’nın sınır komşusu bulunduğu amacıyla hem karayolu hem de havayolu ile ulaşım sağlanan Nahçıvan’a haftanın belirli günlerinde aktarmalı ya da direkt uçuşlar yapılıyor. İstanbul’dan hareket eden otobüslerle gitmek isteyenler ise 24 saat süren yolculuk sonrasına bu tarihi şehre ulaşabiliyor.

Nahçıvan uçak bileti kampanyalarını inceleyip, bu çarpıcı şehrin sokaklarını ve tarihi yapılarını keşfedebilirsiniz.

Nahçıvan Uçak Bileti Fiyatları

Azal Airlines ve Türk Havayolları İstanbul'dan Nahçıvan'a direkt ve aktarmalı olarak seferler düzenlemektedir. Bilet Fiyatları sezona göre değişeceğinden firmamızı arayarak güncel Nahçıvan Uçak Bileti Fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.

Nahçıvan Hava Durumu

NAHÇIVAN HAVA DURUMU

Nahçıvan Haritası


Bilgilendirme Mesajı
En uygun ve ucuz Nahçıvan uçak bileti için 0850 304 03 58 numaralı çağrı merkezimizden bizlere ulaşınız. Traveland.com.tr Kampanyalı ve promosyon uçak biletlerini sizler için araştırır en uygun ve hesaplı bileti sizlere sunar. Telefonla uçak bileti satın almak için çağrı merkezimizi ücretsiz arayabilir müşteri temsilcilerimizden bilgi alabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler
nahcivan gece hayatı, nahçıvan sınır kapısı, nahcivan neden özerk, nahçıvan gezilecek yerler, nahcivan haritası, nahçıvan tarihi, nahçivan vize, istanbul nahçıvan uçak bileti, en uygun nahçıvan uçak bileti, ucuz nahçıvan uçak bileti