Kayseri Yamaç Paraşütü

Kayseri Yamaç Paraşütü Hakkında Bilgiler, Kayseri Alidağı Keşfederek Yamaç Paraşütü Yapabilirsiniz.

Sayfayı Kaydır
TRAVELAND TURIZM
WHATSAPP İLETİŞİM
whatsapp ile iletişime geçmek için bağlantıya tıklayın
Kayseri Yamaç Paraşütü

YAMAÇ PARAŞÜTÜ Dünyada ve ülkemizde hızla gelişen yamaç paraşütü ile yelkenkanat aktivitesi için Ali Dağı, coğrafi konumu ve yapısı dolayısıyla eşsiz bir mekan özelliği taşıyor. 2000 yılının başlarında bir grup gönüllü pilot tarafından yamaç paraşütü sporuna kazandırılan Ali Dağı, 2004 yılından bu yana birçok ulusal ve uluslararası yarışmaya ev sahipliği yapmaktadır. Kayseri yamaç paraşütü pilotları tarafından en beğenilen şehirlerden birisidir.

Kayseri’nin Talas ilçesi sınırlarında yer alan kalkış pisti, 1750 metreden havalanan sporculara eşsiz bir Erciyes Dağı ve Kayseri kent merkezi manzarası sunar. Sıradağlardan bağımsız olarak tüm rüzgar yönlerine kalkış yapılabilme imkanı sağlayan Ali Dağı yamaç paraşütü pisti, konumu ve iklimi sayesinde çok güçlü hava akımlarına imkan veren önemli bir uçuş bölgesidir. Ali Dağı'ndan havalanan pilotlar, Talas ilçesinin parkına inerler.

Ali Dağı parkuru aynı zamanda yamaç paraşütü ve yelkenkanat şampiyonalarına da ev sahipliği yapıyor. Ülkemizde Muğla'nın Fethiye ilçesinde-ki Babadağ bölgesinden sonra en çok uçuş yapılan ikinci dağ olan Kayseri Ali Dağı, tek kişilik uçuşlarda ise ilk sırada yer alıyor. Şehir merkezine yakın olması nedeniyle kolay ulaşılabilen kalkış pisti, kış aylarında bile doğaseverlerin macera duygularını fazlasıyla tatmin ediyor.

Kayseri Yamaç Paraşütü

Kayseri Hava Sporları Turizmi

Hava Sporları Turizmi; Hava sporları yelken, kanat, yamaç paraşütü, planör paraşüt, planör ve balon gibi araçlar yardımıyla uçmaya dayalı olarak faaliyet gösteren sporlardır. Heyecan vermesi ve uçma duygusunu tatmin etmesi sebebiyle bu spora olan ilgi gün geçtikçe artmakta ve özellikle gençler tarafından tercih haline gelmiştir.

Hava sporları faaliyetlerinin oluşabilmesi için öncelikle bölgenin coğrafi yapısının uygun olması gerekir. Türkiye’nin coğrafi yapısının dört bir yanının tepeler ve dağlarla çevrili engebeli olmasından ötürü hemen hemen her bölgede yamaç paraşütüyle uçuş yapmak mümkün durumdadır. Bu yüzden son derece ayrıcalık ve özelliklere sahip bir şehir olarak Kayseri ön plana çıkmaktadır.

Kayseri Yamaç Paraşütü

Ali Dağı Hakkında Bilgiler

Şehir merkezinde Erciyes Dağı’ndan sonra en yüksek iki noktadan biri olan Ali Dağı, 1869 metre yükseklikte yer alıyor. Aynı zamanda yamaç paraşütü kalkış merkezi olan dağ, şehir merkezine hakim olan manzarasıyla doğal bir seyir terası konumunda. Önereceğimiz rota, Talas Yeraltı Şehri’nin önünden başlıyor.

Asfaltın karşısına geçerek mesire alanından batıya doğru uzanan toprak yola girin. Yer yer fidanlıklar arasından devam eden yol keskin bir virajın ardından güneydoğuya doğru dönecek. Sık bir fidanlıkta toprak yol sona erecek ve bir patikanın kılavuzluğunda yükselmeye devam edeceksiniz. Tekçakıl Tepesi’ne eriştiğinizde, rota zirveye ulaşan toprak yola bağlanacak. Bu noktadan sonra tepenin etrafını dolanan yolu izleyerek vericilerin bulunduğu Yediçakıl Tepesi’nin doruk noktasına ulaşabilirsiniz.

Kayseri Yamaç Paraşütü

Kayseri Yamaç Paraşütü İletişim

Kayseri Yamaç Paraşütü Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin Aşağıdaki Telefon Numaralarından Dilerseniz Arayarak Dilersenizde Whatsapp Üzerinden İletişim Kurabilirsiniz.

Telefon : 0850 304 03 58
Telefon 2 : +90 542 492 20 22
Telefon 3 : +90 534 921 63 25
Telefon 4 : 0212 973 52 50

*Kayseri Yamaç Paraşütü Hizmeti Traveland Turizm A.Ş. Tarafından Sağlanmamaktadır. Extrem Spor Hizmetleri Interparasut Firması Üzerinden Sağlanmaktadır.

Kayseri’de Nasıl Yamaç Paraşütü Yapabilirim?

Kayseri’de yamaç paraşütü hizmeti veren bir çok firma bulunmaktadır. Traveland Turizm olarak tavsiye edebileceğimiz firmalardan biriside Interparasut firmasıdır. Firmanın web sitesinden ve telefon numaralarından kendilerine ulaşarak uçuşlar hakkında bilgi alabilirsiniz. Yazımızı okuduğunuz için teşekkür eder iyi uçuşlar dileriz. Dilerseniz Kayseri yamaç paraşütü fiyatları adlı yazımızıda okuyabilirsiniz.